Amugy voltak régebben durva extrém dolgok a gyárban.Üzem közepén dugtak munka közben hulla részegen,meg ilyen apróságok.Tudnék mesélni elég sokat,csak már az nem fér bele a jóizlésbe
Mult héten volt olyan táblás is aki tántorgott munka közben De elküldték haza hála istennek
macskát tilos a tésztába dobni mert egy csomó ember allergiás a szõrére és beperelhetik a pékséget !!!
Dagasztónak lenni amugy kurva jó,hatalom van a kezedben,de óriási a felelõsség.Én szeretem,mindennap ezt csinálom.Kivétel most a héten,mert szabin vagyok
- mit tesz ha a raktárban találja a sofõrt holtan ? - hány egér megengedett 1 mázsa kelttésztában ? - hogy viseli a meleget (ez nem szexuális célú kérdés) ? - mitõl dagad meg a kakaóscsiga tetejének közepe ha szeleteléskor egy síkban van ? - miét rosszabb a hullaszag illatosítóval ?
meg persze lesz kérdés, hogy hogyan kezeli ha jön a reklamáció hogy egeret, csótányt fél hullát találtak a kenyérben. a helyes válasz pedig a sörétessel.
Hullákkal abszolút nem fogok foglalkozni. Mert testközelbõl éreztem az egynapos felfúfódott hulla szagát és nem kellemes . Rosszabb ha légfrissítõ is van fújva a helyiségbe. Azért egy pékségben gondolom hogy nem hullaszag van.
Ez utólag lett belerakva,szóval fake.Az elõbbin tényleg látszik hogy bele van sütve
Én már 22 éve üzöm a szakmát,de még gyürüsujj levágáson kívül,nem nagyon láttam sulyos balesetet.Csak azt az egyet,de az még a mai napig bennem maradt.Meg 1 sofõrt,aki meghalt a raktárban
arra nagyon vigyázz hogy ne kapja be a fejedet a dagasztó gép.
a halottkém az orvos nem csicska, amíg nincs meg az összes "cucc" lehet keresgélni több százméter hosszan a susnyásba , állítólag volt olyan hogy a rókát kellett kergetni mert elcuffantott valamit ...
Nekünk annak idején azt mondták (a kenyérgyárban is meg a finomáruban is), hogy annyit eszel amennyit akarsz csak kivinni nem lehetett. Azt, hogy most mi a "divat" nem tudom de gyanítom most sem szólnak meg ha eszel egy kiflit vagy csigát. Mint mondtam a dagasztás gépel ment. A Ketyera néha gyúrt de abból mindig langallót (kenyérlángos) csináltunk, jól megfokhagymáztuk, vettünk tejfölt és zabáltunk :)
Azért a frissen sült kenyérrel vigyázz! Nem tesz jót a gyomornak a még forró kenyér.
Én komolyan el akarom végezni a képzész és ezzel akarok majd foglalkozni. Mire figyeljek oda majd nagyon, hogy jó és ügyes legyek?
ennyi erõvel mennyé sírásónak halott mindíg lesz és ott van jatt is , meg nem olyan unalmas mint a pékség mert a sínek menti testrészkereséstõl a kopórsólengedésen át az özvegyb*szásig beletartozik minden ...
-Ráadásul enni mindig kell! - Egy ismerõsöm mindig azt mondja :éhes ember mindig lesz. Emiatt is jelentkeztem erre. Volt már olyan kenyér itthon aminek a fele lyuk volt, na az nem érte meg az árát :( Egy kis potyakaja akadt mindig? Szeretem a hasamat :D Nehéz meggyúrni eg ykenyeret?
Én régen (még a 80-as évek elején, Körmend, Mónus Illés utca, ma már csak az épület van meg) két suli között lenyomtam 3 hónapot egy pékségben. Kézi vetésû kemencék voltak (2*2), csak a dagasztás ment géppel. Volt olyan, hogy szombat éjfélkör elkezdtünk dolgozni és délután 1-ig nyomtuk mint az állat. A ~13 óra alatt 98q (igen, 98 mázsa kézzel) kenyeret sütöttünk. Mindezt négyen. A belem kilógott a fülemen :D De így visszagondolva nem volt rossz. A frissen sült pékáru illata meg isteni! Na meg a friss, még meleg kenyér íze is. Mondjuk annyiban más volt mint a mostani, hogy nagyon odafigyeltek a minõségre. Az a kenyér kenyér volt, nem ilyen felfújt szar mint amiket most lehet kapni sok üzletben. Azt hiszem ha mi ilyen kenyereket sütöttünk volna, akkor az öreg Ketyera (ez volt a beceneve a"fõfõ" péknek) szilánkosra tördelte volna a kezünket.
Szerintem jó szakma, semmivel sem rosszabb mint akármi más. Ráadásul enni mindig kell!
:D és elküldöm neked. Az ilyenek akik ezt csinálják nagyon szemetek.
Milyen egészségügyi vizsgálaton kell át esnem hogy alkalmas legyek apék foglalkozásra? Azt mondták tüdõszûrés biztos lesz. 5-én kell menjek ahova küldtek képzésre ,de nem tudom elõtte vagy utána menjek el vizsgálatra.