Az ételbárban ugyanazon a helyen valósul meg a termelés és az értékesités. Mindez a fogyasztó elõtt történik, tehát a szakszerüségnek, a higiéniának, a gyors munkavégzésnek fokozott szerepe van. Fontos a kulturált magatartás is. Az ételbárban a termelést és az értékesitést szakácsok és vendéglátó eladók végzik. Az ételbárban elsõsorban roston sült húsételeket, meleg és hideg szendvicseket, meleg elõételeket, salátákat, hideg és meleg leveseket, hidegkonyhai készitményeket, alkoholmentes turmixitalokat, készitenek és értékesitenek. Mivel a vendég elõtt csak a befejezeõ munkavégzésre (keverés, piritás, roston sütés, csõben sütés, bõ zsirban sütés) van lehetõség, ezért az ételbárban csak a magas fogon elõkészitett termékeket használhatunk fel. Az elõkészitést (sütést, fõzést) külön erre a célra alakitott konyhában, vagy kapcsolodó hagyományos étterem esetében annak a konyhájában kell elvégezni. Mindkét esetben, szükséges, hogy közvetlenül az ételbár helyisége mögött egy megfelelõen gépesített, hütökkel felszerelt befejezõ konyha legyen. itt végzik például a szeletelt húsok ízesitését, bundázását. A befejezõ tevékenyéseghez, a termeléshez megfelelõ mennyiségü és kapacitású gépet és készülékeket kell biztosítani. Ezek hiányában a munka lassúvá vállik, ami megengedhetetlen és összeegyeztethetetlen az ételbárban végzett tevékenységgel. Az a jó ételbár, amely egyszerre elégiti ki a magas szinvonalon a termelés és az értekesités következményeit. Gyorsan, látványasan, hogy a vendég ne várjon sokat. A vendég az izléssel kialakitott bárbult mellett elhelyezett magasitott széken foglal helyez. A bárpult másik oldalán készitik el a megrendelt ételt és italt. itt találnak a vendégek az emblémával diszitett papirabrosszal, a szükséges evõeszközökkel, füszerekkel. A bárpulttal munkaasztalok, a sütõkészülékek és a melegen tartó készülékek, valamint a salátahütõ pultok, amelyeik szabvány (modul) méretben készülnek. Ezek jól összeilleszthetõk. Gondoskodni kell a keletkezett égéstermékek, és a gõz elszivásáról, a kifogástalan levegõcserérõl. Erre szolgálnak a gépsor fölé helyezett elszivõ készülékek. Fontos, hogy az ételbárba lépõ vendég kifogástalan külsö megjelenése, elõzékeny, udvarias magatartása és a tiszta környezet. Megfelelõ szines fényképekkl, megvilágitott diaképekkel, izléses étlapokkal kell a fogyasztót tájékoztatni, az ételek választékáról, és a fogyasztói árakról.
Ennyi áll a könyvben. Elnézést a helyesírási hibáékért..