* A megvásárolt terméket hûtés nélkül (+4°C felett) max. 20 percig hagyjuk – javasoljuk, hogy a hús kiválasztását hagyjuk a vásárlás végére.
* A hústerméket ne tegyük ki hõhatásnak és napsugárzásnak.
* Vákuum-csomagolt termék esetén a hús sárgás árnyalata, vagy halványabb színe, mely a termék felszínén látható, a kibontás után 8-10 perc múlva eltûnik, és a hús visszanyeri eredeti színét.
* Védõgázas csomagolás esetén ha a terméken a fedõ fólia behorpad, akkor ez a védõgáz kisebb mennyiségére, vagy a termékben történõ megkötõdésére vezethetõ vissza, ami nem azt jelenti, hogy a termék nem fogyasztható, hanem elsõsorban esztétikai problémát jelent.
* Az elõrecsomagolt termékeknél (mind védõgázas, mind vákuum csomagolt) a húsnál megszokottól kicsit eltérõ illat fordulhat elõ, mely a szabad levegõ érintkezésével 6-8 perc alatt eltávozik, és a hús fajtájára jellemzõ illatú lesz.