Hozzávalók (12 db): 2 db tojás, 15 dkg barnacukor, 15 dkg reszelt sárgadinnye vagy alma, 2 evõkanál méz, 1,5 dl étolaj, 2 dl fûszeres bor (pl. muskotályos), 30 dkg liszt, 1 dkg sütõpor.
A formákat kivajazzuk. A tojást, a barnacukrot, a gyümölcsöt, mézet alaposan, 4-5 percig összekeverjük. Rövid ideig pihentetjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a bort és utána az olajat. Ismét pihentetjük. Hozzákeverjük a sütõporral elkevert lisztet. Kb. 6-8 órára hûtõbe tesszük, közben többször átkeverjük. Nyomózsákkal vagy beolajozott evõkanállal a masszát a formákba töltjük. 180 °C-on 30-35 percet sütjük. Miután kihûlt, a tetejét porcukorral meghintjük