Na pont ezt akartam felhozni, hogy szerintem ez baromira nem így van. Hogy valójában TÖKMINDEGY, hogy mit eszel(amennyiben nem kifejezetten mérgezõ vagy rákkeltõ, azt a témát most hagyjuk. meg a vitaminokat, nyomelemeket és a rostokat is), az ember szervezete MINDENT alapvetõ építõelemeire bont, mielõtt elkezdené felhasználni, úgyhogy gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy milyen formában esszük meg.
Tehát mindegy, hogy szõlõcukrot kanalazol vagy kenyeret eszel, a keményítõ is szõlõcukorrá bomlik. Az állati/növényi fehérjét szintén az összetevõ aminosavakra bontja a szervezet, mielõtt felszívná. Ennek fényében mi a különbség a különbözõ kaják közt?
Szal az a problémám, hogy alapvetõen a biológiával és kémiával mennek szembe ezek az állítások.
"Én úgy tudom, hogy az elhízásért szinte kizárólagosan a gabonatermékek a felelõsek."
Ez tipikusan az a mondat, amiért egyáltalán felhoztam a témát. Véleményem szerint az elhízásért MINDENKI SAJÁT MAGA FELEL. Ezek azok a mondatok, amik csak arra vannak, hogy a felelõsséget hárítsák anyuci pici segglusta falánk fiacskájáról, meg anyuciról, aki kajával tömi.
Véleményem szerint ennyire egyszerû a képlet:
(táplálékkal bevitt energia - mozgással felhasznált energia)
Ha ez nagyobb, mint nulla, akkor hízás, ha kisebb, akkor fogyás történik. Esetleg megszorozható egy egyéni tényezõvel, van aki jobban, van aki kevésbé hajlamos a testsúlyváltozásra. De szerintem kb ennyi.