Nem vita kérdése, de ami kárt okoz az ételeink közül:
1. az élelmiszerekben lévõ vegyszerek, ízfokozók, tartósítószerek
2. tej és tejtermékek 6 éves kor felett. A hazai lakosság 60%-a képtelen a tehéntejet emészteni felnõtt korban.
3. finomított cukor
4. finomított só.
Az elhízás egyik fõ oka, hogy a méregtelenítõ szervek - elsõsorban a máj - képtelenek feldolgozni a mérgeket, így ezeket lerakott zsírban tárolják. És igaz, hogy szalonna, hús, meg ilyenek szempontjából a mozgás és a fizikai munka jól mûködik a feldolgozásban, de ez a vegyszerek szempontjából nem jelent semmit.
A fentieket nem én állítom. Orvosok, akik nem gyógyszert akarnak eladni, sõt többnyire nem is hajlandók gyógyszert felírni. Úgy gondolják, aki beteg, felelõs saját állapotáért. Az a feladata, hogy megszüntesse állapota kiváltó okait. Ennek hogyanjában hajlandók segíteni.
És ugyanez a véleményük a makrobiotikusoknak és más táplálkozás terápiával foglalkozó tudományoknak is.
Sajnálom, hogy informálódásod köre nem terjedt ki eddig a valóságnak erre a területére.