2015-ben jönnek a Samsung hajlékony kijelzői

2015-ben jönnek a Samsung hajlékony kijelzői

2013. november 7. 20:51, Csütörtök
A gyártó két éven belül dobná piacra első, valóban hajlékony kijelzővel ellátott megoldásait, addig azonban a fixen hajlított változatokra fókuszálnak, hogy kiküszöböljék a technikai korlátokat.

A cég háza táján a Galaxy Round volt az első hajlított kijelzővel megjelenő okostelefon, ezt nem sokkal később az LG G Flex követte a sorban. Úgy tűnik, hogy jövőre még mindenképpen ehhez hasonló példányokat látunk majd a boltok polcain, ám 2015-re befuthatnak az első hajlékony utódok.


A cég már a januári CES alatt meglebegtette a hajlékony kijelzővel ellátott hordozható eszközök közelgő bemutatkozását, akkor egy kissé gyermetegre sikerült promóciós videót is megtekinthettünk. Az elemzők számára megtartott konferencián most azonban a konkrét pénzügyi adatok és kilátások mellett arról is szót ejtettek, hogy a valóban hajlékony kijelzők valamikor 2015-ben bukkannak majd fel, ezek pedig nemcsak az okostelefonokban és táblákban, hanem az egyéb, magunkon viselhető megoldásokban is gyorsan otthonra találnak majd.


Néhány technikai jellegű korlátot még le kell küzdeniük, ehhez pedig mintegy másfél évre lesz szükségük, így a következő évben még nem számíthatunk ilyen fejlesztésekre - legalábbis nem a széles tömegek számára elérhető változatokban. A hozzávetőleges dátumokat felsorakoztató menetrendből az is kiderül, hogy 2014 során kizárólag gyárilag hajlított példányokat vehetünk majd a kezünkbe, csak ezt követően indul majd a hajlékony kijelzők térhódítása.


Az még egyelőre kérdés, hogy erre pontosan milyen eszközök révén kerülne sor.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások