500 dollár egy Mozilla biztonsági hibáért

500 dollár egy Mozilla biztonsági hibáért

2004. augusztus 4. 13:36, Szerda
Elindult a Mozilla Security Bug Bounty Program, amely keretében minden egyes kritikus biztonsági problémáért 500 dollár jutalmat kaphat a felfedezője. Hogy mi számít kritikusnak, azt a Mozilla alapítvány csapata fogja eldönteni, a jutalmakat pedig különböző támogatási alapokból fizetik ki.

A Mozillának már most is igen jó híre van ami a biztonsági problémákra való gyors reagálást illeti, az új jutalmazási rendszer pedig csak tovább fogja javítani ezt a reakcióidőt. Biztonsági hibák felfedezéséért ugyan eddig is lehetett jutalmakat beszedni - például az iDefense nevű biztonsági cég programja révén - azonban az igazán célravezető megoldást mégis a Mozilla hozzáállása jelentheti.

A Mozilla akcióját leginkább köszönetként lehet szemlélni azok számára, akik veszik a fáradságot, hogy megkeressék, és jelentsék az egyes problémákat. Mitchell Baker, a Mozilla alapítvány elnöke elmondta, hogy a jutalomrendszer segítségével akarják egyre jobban megvédeni a felhasználókat a vírusok, és egyéb kártékony programok íróival szemben. Elmondása szerint ma már nincs olyan program, amit valamilyen mértékben ne sújtanának biztonsági rések, és ezért igen fontos, hogy ezeket a lehető leggyorsabban befoltozzák.

Ha tehát biztonsági hibára bukkanunk valamelyik Mozilla szoftverben, csak fel kell menni a Mozilla.org/security weboldalra, ahol minden további információval ellátnak minket a probléma jelentésével, elbírálásával, és jutalmazásával kapcsolatban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások