Just Cause

Just Cause

2006. szeptember 22. 22:17, Péntek


Kiadó: Eidos
Fejlesztő: Avalanche Studios
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Intel Pentium IV 1,4 GHz, 512 MB RAM, 4 Gbyte szabad hely, DirectX 9.0c kompatibilis videokártya
Ajánlott: Intel Pentium IV 2,8 GHz, 1024 MB RAM, Nvidia 7600+,
Hasonló játékok: GTA: San Andreas, GTA3: Vice City
Kategória: akció

Hinni a hihetetlenben mindig is szükségszerű volt a videójátékok élvezetéhez. Több élet, azonnal bármilyen sebet begyógyító elsősegélycsomag és társai, mind olyan konvenciók, amit gondolkodás nélkül fogadunk el játék közben. A Just Cause viszont ennél jóval több hitet igényel. Aki túl tudja magát tenni azon, hogy valaki egy sugárhajtású gép hátsószárnyán egy kézzel kapaszkodva túlél, az viszont élvezni fogja.

A Just Cause alapszerkezetét a GTA sorozattól kölcsönözték, legalábbis hasonlóképp épül fel, számos azonossággal találkozhatunk, de koppint néhány elemet konzolos játékoktól is. A helyszín egy képzeletbeli karibi sziget, San Esperito, ahol Rico Rodrigezt alakítjuk. Rico egy közönyös, ugyanakkor mulatságos figura, aki nem kicsit hajaz az Antonio Banderas által megszemélyesített mariachi karakterre a Desperadóból. A játékban főhősünk azzal a céllal érkezik a szigetre, hogy segítsen megbuktatni Salvador Mendozát, egy korrupt diktátort, a Montano drogkartell cinkosát.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ebben segédkezik még Sheldon, egy hawaii inges, spanyol beütésű fickó, és Kane, a kellemes külsejű, de kemény, éles nyelvű lányka, akinek biztos, ami biztos alapon van némi homályos előtörténete Ricoval. A San Esperitoi Népi Ellenállás és egy rivális drogkartell segítségével lépésről-lépésre kell lebontanunk a meglévő rezsim hatalmát, nem ijedve meg némi gyilkosságtól, kémkedéstől és egyéb mészárosmunkáktól.

San Esperito szigete óriási területű, ugyanakkor nagyon kevés lakott területe van, beleértve a felhőkarcolós övezetet, néhány katonai létesítményt, kikötőt, repteret. A sziget többi részét a felfedezetlen esőerdő uralja, ami néhol lepusztult kis telepeket rejt. Maga az erdő látványra nagyon kellemes, a sziget teljes flórája lenyűgöző, a játékos élvezni fogja a barangolást egyrészt a dizájn, másrészt a hatalmas terület miatt is. Ráadásként Rico szokatlan képességei is megdobják a játékélményt. A történet kezdetén eleve egy nem mindennapi szituációba kerülünk, hiszen egy repülőgépből ugorva zuhanunk néhány ezer méter magasról.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Képesek vagyunk valamelyest befolyásolni a szabadesésben is a mozgásunkat, illetve egy mozdulattal kinyithatjuk az ejtőernyőt is, amit inkább csak a biztonságos földetéréshez kell használni, a maradék időben pedig esetleg elő is ránthatunk egy fegyvert a hatásos belépőhöz. Az ejtőernyő például egyike a játék "varázslatos" tárgyainak, hiszen bármennyi alkalommal kinyithatjuk, nem akad fel fákra, villanyoszlopokra és nem is foglal helyet emberünkön. Igazi Inspector Gadget.

A GTA-hoz hasonlóan itt sem kell adásvételi szerződés egyik járműhöz sem, ami megtetszik, vezethetünk autókat, hajókat, repülőt és helikoptert is. A különbség, hogy itt mozgó járművekre is rávethetjük magunkat, illetve ha már a volán mögött vagyunk, akkor vannak helyzetek, mikor az irányítást felfüggesztve át kell ugranunk másik járműbe, vagy kimászva belőle kinyithatjuk az ernyőnket és azzal utazhatunk tovább. Néhány küldetés után kapunk egy csáklya-fegyvert, amivel ráakaszkodhatunk komolyabb távolságokból is a járművekre.



Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások