Németországban sem sikeres az illegális letöltések elleni kampány

Németországban sem sikeres az illegális letöltések elleni kampány

2009. december 22. 11:09, Kedd
Ugyan a Respect Copyrights kampányt a filmes és zenei cégek sikeresnek minősítették, az adatok közel sem igazolják ezt.

A Zukunft Kino Marketing német filmes vállalat indította el több hónapja a Respect Copyrights nevű szerzői jogi kampányt és a cég vezetője szerint az akció teljes sikerrel zárult. Nos, a tények mást mutatnak. Az első és legfontosabb adat, hogy az idei esztendőben Németországban jelentős mértékben nőtt az illegális streamajánlatok száma. Kiderült az is, hogy az európai uniós tagállamban a szerzői jogsértések 90 százaléka ma már az interneten történik. A webkalózok és az illegálisan letöltő felhasználók által alkalmazott módszerek tekintetében hasonló változás figyelhető meg, mint Nagy-Britanniában. Ugyan a fájlcserélés 53 százalékos értékével még mindig a legnépszerűbb tevékenység, de egyre többen használják a fájlmegosztó portálokat (10 százalék) és az illegális streameket (7 százalék).

"Az olyan illegális streamajánlatok, mint amik például a kino.to-n is elérhetők, egy komoly problémát jelentenek, mivel egyre többen fedezik fel ezeket és használják ki a bennük rejlő lehetőségeket. Éppen ezért jövőre is sokat kell dolgoznunk mind a felvilágosítás, mind pedig a hatékonyabb védelmi és kalózellenes intézkedések kidolgozása területén azért, hogy megakadályozzuk az illegális másolatok elterjedését" - ismerte el Jan Oesterlin, a Zukunft Kino Marketing ügyvezetője.

Oesterlin hozzátette, hogy ez a feladat komoly kihívást jelent, másrészt el akarják érni, hogy végre a filmkészítők és más kreatív szakemberek jogainak is érvényt tudjanak szerezni a világhálón. Fontos lenne azonban, hogy ebbe a munkába bevonják az internetszolgáltatókat is. A német céghez hasonló eredményeket könyvelhetett el Nagy-Britanniában a BPI zeneipari szövetség, amelynek kampánya kudarcba fulladt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások