A pilsner urquelle csapolva nagyon finom volt, Staropramen és a barna kozel is nagyon jó volt. Teljesen más íze volt, mint azoknak a söröknek amit itthon lehet kapni a fenti névvel. Ehhez hozzá teszem hogy a vendéglőkbe ami ilyen központi helyen van, az áruk is sokkal magasabb. Kintebb lévő kerületek utcáiban már azért barátibb áron lehet sört kapni. Hoztam haza Gorombolus sört ( vagy valami hasonló a neve :) ) Illetve barna közel is pár üveggel. Csak úgy csörögtek az üvegek a vonaton. : ) )
Csak a félreértés elkerülése végett: a Zlaty Bazant '73 az SZLOVÁK sör, a csehektől függetlenül tettem ide, mert megkóstoltam. Én sem iszom rendszeresen, sőt rendszertelenül szoktam ;)
Nem iszok rendszeresen, de aki volt már Párágában azt mondja nem szabad kihagyni a helyi söröket. Amit küldtél abból a 73 as főzésűt mindenképpen kipróbálom és ezt a mézes sört is ! :D
Itthon Staroprament ittam cseh sörök közül az nem volt rossz.
Rég jártam erre :) íme a tegnapi sörös élményem. Jött egy kis adag Brujos sör angol földre a messzi Portland-ből. Hála a sörös fekete piacnak idén már sokkal könnyebb ezekhez hozzájutni, mint mondjuk tavaly ilyenkor. De sajnos ez áremelkedéssel is járt, pedig eddig is aranyáron mérték a Brujos finomságokat. Na de a sírba nem tudjuk magunkkal vinni a pénzt, szórjuk hát :)
A Signum Flavum-ot bontottam fel, és nagyon elégedett vagyok. Triplán hidegkomlózott Dipáról van szó, a hop bill elég komoly : El Dorado Incognito, Amarillo, Simcoe, Citra & Citra Cryo A Brujos most sem spórolt az alapanyagokkal. Brutál komlós, de krémes is egyben, már-már oatmeal szintű sűrűséggel. A 8.7 százalék alig érezhető, csúszik gyorsan. The Hype is real, a Brujos a jelengi sörfőzés csúcsa!
Akkor jöjjön egy szlovák tradícionális sör, 50-edik évfordulós, '73-as recept alapján főzött:
Ott aztán van ezerféle jó sör, még az itthon kapható, hazai főzdékben "licenszelt" sörök is jobbak, ha az ottani főzeteket kóstolod. Mindenképp igyál csapról, vannak olyan kocsmák, ahol tartályról csapolnak. Na az mindig felülmúlja a boltiakat. De korábban raktam ki pár fajtát én is: #3288 #3339 #3482 #3483
Nekem személy szerint a durvábban komlózott (keserűbb) cseh sörök nem annyira jönnek be, de te lehet, hogy azt kedveled. Magam részéről, ami nagyon bejövős: Primator (főleg a búza), ezen kívül Bernard, Bakalár, Pardubicky... De mondom ott még a Staropramen, Pilsner Urquell, meg még a Kozel is sokkal jobb.
Majd számolj be, hogy milyen volt!
Prágába utazunk pár hét múlva. Kérlek javasoljatok nekem melyik sört kóstoljam meg v hozzak haza esetleg ?
Ne ide járj észt osztani. Főleg, hogy drogos vagy. Viszont engem nem izgat, mi vagy. Ha alkesz is vagyok, az az én dolgom, közöd nincs hozzá. Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2024.03.30. 17:59:38
A müncheni ferencesek söre, "egyenesen a pincéből" ;-)
Nem véletlenül, a legnagyobbak egyike. Gyilkos jó búzasör ez is. Egészségemre!
Na, most ittam meg a tavaly május 10-én dobozolt Komondort. Szerintem teljesen jó volt így is, persze nem tudom összehasonlítani azzal, amit tavaly májusban ihattam volna. Biztos igazad van, valszeg jobb még jobb lett volna, de amikor megjelent, akkor nem rendeltem meg, bár elgondolkoztam rajta. Nyilván nem vagyok akkora ínyenc se, meg tehetős se, hogy úgy éreztem volna, hogy mindenképpen kell. Aztán amikor már kicsit olcsóbban ajánlották, akkor rápróbáltam.
Nekem nem annyira lényeges, nem úgy fogyasztom, mint a kenyeret. Tudom, hogy nem most jött ki a Komondor, de akkor nem volt kedvem hozzá. Nemrég pont leakciózták, s mivel amúgy is rendeltem, gondoltam legyen egy ilyen is. A friss sörök bemutatása pedig a te dolgod lenne, ahogy korábban is tetted. Én csak azokat mutatom, ami épp van nekem. Függetlenül attól, hogy mikor jött ki.
Itt Angol földön pl elég fontos. Ha már komoly pénzeket adsz ki a craft sörökért, akkor elvárod, hogy a pénzedért minősget kapj. Ez szerintem olyan, ha bemész a boltba, ott is a frissebb árút veszed le a polcról. Én legalábbis igen.
"Ha ez annyira fontos lenne, akkor mindenki a főzdében tolongna, hogy tartályról ihassa főzdefrissen a sört ;)" Persze ezt ne úgy képzeld el, hogy napok alatt romlik a sör minősége, elfelejtettem az előző hozzászólásba beleírni, hogy a Cloudwater sörök Fresh before dátuma például 4-6 hónap között lenni. Tehát addig garantált a minőség. Utána is lehet jó, de már nem tudják garantálni.
Te esetedben, a Komondor ha jól emlékszem tavaly júliusban jött ki, az bizony már eléggé határeset. Az ilyet itt már féláron adják.
Ha ez annyira fontos lenne, akkor mindenki a főzdében tolongna, hogy tartályról ihassa főzdefrissen a sört ;) Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2024.02.10. 15:52:45
Igen, komlós söröknél nagyon! A komlós ízek hamar eltünnek, Te így már nem azt az ízt kapod mint amikor frissen a boltokba került. Pár amcsi/angol főzde dobozain ott szokott lenni a felirat, hogy Store cold, Drink fresh. Az angol Cloudwater főzde például a dobozain a Best before date (lejárati idő) mellett a Fresh Before date-t is feltünteti. Ez az a dátum amíg garantálni tudják ugyanazt az ízt, mint amikor dobozba került a sör. Onnantól pedig már "romlik" a sör. Persze még teljesen rendben van, iható, de már nem azt kapod mint amilyennek lennie kellene.