Érdekes dolgokat beszél a topiknyitóemberke.:)) A gyógyszergyártók ellen beszél(olvasott könyve után) ugyanakkor tömi magát a mûanyag C-vitaminnal. Hehe.:)) A gyógyszerlobbynak õ a legjobb ügyfele.:) Az eszébe sem jut, hogy a vitaminok úgy hasznosulnak a legjobban, ha természetes formában kapja azt meg a szervezet. Meglehetõsen magas a C-vitamin tartalma a zöld paprikának, hordós káposztának(legjobb téli c-vitamin forrás), almának, fokhagymának, hagymának, áztatott csipkebogyó teának. Valamint a gyümölcsökben, zöldségekben a c-vitamin mellett sok más vitamin, ásványianyag is található, mindenféle mûanyag hordozó nélkül, ami csak terheli a méregtelenítõ szerveket. A vitaminokat éppen ezért kell minél természetesebb formában fogyasztani, hogy ne csak 1-2-3 féle jusson a szervezetbe, hanem komplexen. ugyanis egymás felszívódását is segítik. És nem az a lényeg, hogy mennyi vitamint eszel, hanem, hogy mennyit épít be a szervezeted. Az sem mindegy, mivel is fogyasztod a vitaminok, mivel vannak belõlük zsírban, illetve vízben oldódó vitaminok. Kicsit összetettebb dolog ez attól, hogysem egy könyv alapján bárki okos legyen.:))
A C-vitaminról még annyit, hogy valóban arra van a legnagyobb szüksége a szervezetnek, már csak azért is, mert nem raktározza a szervezetünk, mint sok más vitamint. A legérzékenyebb vitamin is egyben, ugyanis hõkezelésre nagyon érzékeny, 55 C-on már elbomlik.