Hát én dolgoztam mekiben - ráadásul raktároztam is nem rövid ideig - és nagyjából tisztában vagyok vele, hogy mi mennyibe kerül. Anyagáron a sima hambi kb 40 Ft, a bigmac, a mcchicken 60. Ha ehhez hozzátesszük a túlfizetett alkalmazotti bért akkor sem jön ki pár forintnál többe.
Négy év után eljöttem a mekitõl, mert bár sok havert szereztem ott, a gyomorfekélyem is onnan lett. A mekis kaját viszont azóta is szeretem, de ésszel kajálok. Havonta max egyszer-kétszer. Amellett, hogy drága, elég egészségtelen is sajnos. Mindamellett, hogy tényleg nagy sterilitás, és a tisztaság egy étteremben, az alapanyagok egyáltalán nem egészségesek. A legegészségtelenebb a sültkrumpli. Spec cukros fajta krumplit használnak (azért olyan szép arany színû), és növényi zsiradékban (nem olajban!!!) sütik ki nagyon maga hõfokon.
Bár itt is meg van határozva, hogy elkészítés után meddig maradhat meg egy-egy szenvics - és utána ki kell dobni, a szemetet pedig lepréselni, nehogy a csövik bezabálják - a vezetõség egy dologra koncentrál: hogy a szendvics jól nézzen ki.
Mellesleg én utálom, ha a szendvicsemet teleb***ák uborkával meg kecsöppel, hogy a gatyámon is az folyik a végére, húst meg a szendvics közepén találok csak. Ezért jó a meki, vagy a bk, mert pont megfelelõ a szendvicsben az alapanyagok aránya.
Azok akik ész nélkül gyorskaját falnak meg is érdemlik. Ld: Super Size Me és a benne szereplõ agyzsugorított amerikaiak.