Mindenféle szövõdmények és károsodás nélkül kikerültem ezzel a súlyos betegség után a korházból.: viszont diétáznom kell megelõzés/akuttá válás miatt.
Ez jó ám mert leadtam 10 kiló felesleget, viszont tartani kell a kalóriát a további súly csökkenést megakadályozva.
Azonnal szembesültem hogy egy idõ után unalmas lesz a megszokott receptura: megkötések miatt-> semmi illetve kevés olaj/zsírtartalom, semmi zsíros hús, olajos magvak, kenyér, satöbbi..
Ezért leírom mindennapi menüm, és sorstársaim is ezzel biztatom, ti is írjatok recepteket/tippeket, egymás diétás menüjének feljavítása szempontjából!
Ma: kevés de 5-6 étkezés
Reggeli – egy szelet pirítós (így könnyebben emészthetõ)
cikóriakávé (inzulintermelést is karbantartja)
light margarin Napi adag 20-40 gram legyen!! (szigorúan 40-32%-os. Döbbentem vettem észre mivel rászorulok, már van 20%-os zsírtartalmú margarin is. Vajon mibõl készülhet?)
Tízórai - puffasztott rizs szelet (nagyon rostosan sem lehet táplálkozni)
puliszka szilvapürével (én csak kukorica lisztbõl csinálom, + graham liszttel. szilvapüré a puliszka tetejére terítve, így nem kell édesítõszer sem. ( most úgyis érik a vadszilva minden fajtája, aki tud szedjen.) Párológépbe (van 7000huf-ért is már, és nagyon hasznos a diéta megkönnyebbítése miatt) rakom, 10 perc és kész, héja könnyen lejön (amit nem ehetünk, ez áll a paradicsomra is) aztán passzírozni. Nálam nem lépett fel inzulintermelés károsodás, így használok mézet, de aki édesítõszert kell hogy használjon az aszpartam tartalmút használjon. A többit a szervezet nem tudja feldolgozni,…jobbára!
Ebéd – tészta szósszal (graham tészta vagy 8 tojásos, könnyebben emészthetõ. – reszelt fõzõtök, bazsalikom, paradicsom püré összepárolva. Teszek bele zabpelyhet is az sûríti a szószt)