A malátát némi vízben pár napig csíráztatni kell, majd ezután napon kiszárítani. A komlót egy nagy tálban addig zúzzúk míg nem lesz pépes állagú. Majd ezt a pépet pár órán keresztül vízben fõzzük. Ezután a szárított komlót egy hordó aljára öntjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ezután a komló pépet ráöntük, és a maradék vízzel feltöltjük. A tetejére vékonyan szórunk még malátát, ezután a kenyeret és az erjesztõgombákat ráhelyezzük, úgy hogy lefedje az egészet. Ezután napon kell érlelni min. 2 hónapig, majd leszûrni és pár napot egy nyitott fedelû hordóban levegõztetni hagyjuk.
ha kurvaszar íze lesz, akk mindent jól csináltál, mert házilag nem fogsz egy Heinekent fõzni, tehát a sörözöni akarsz inkább vegyél :)