De komlyan: sajnos nem tudom felsorolni a forrásaim, mert nem szoktam megjegyezni. Ha megerõltetem magam, olvastam errõl Szendinél, a Tudatos Vásárló c. újságnak volt egy "cukros" száma, írt errõl Váradi Tibor, beszélgettem errõl a fogorvosommal (aki mellesleg a barátom).
Mindegyik diszacharid (répacukor, nádcukor, juharcukor) ártalmas a szervezetnek. Úgy a fogaknak, mint az emésztésnek. Például kimutatható a kapcsolat a tinédzserkori gyulladt pattanásos bõr és a túlzott cukorfogyasztás között (Amerikában pl nádcukort használnak).
Xilit: igen, ez a nyírfacukor, amit említettem. Valóban borsos ára van a nád és répacukorhoz képest, viszont kevesebbet kell belõle használni.
De én amennyire lehet kiiktattam az életembõl a cukrot, nagyon ritkán van rá szükség.