Gyakorlatilag nem az alkohol van poritva, hanem szenhidrat alapu polimer gombokbe van becsomagolva, kb. mint a rumos meggy, csak nano meretben. A cukor feloldodik a vizben es igy belekerul az alkohol is. Ez nagy mertekben limitalja a maximalis alkohol fokot is, de kb. az jon ki, hogy a tomeny alkoholhoz kepest tomegaranyosan 10x annyi a por tomege, tehat 90% burkolat, 10% alkohol a por tartalma.
Egyebkent kulon van az alkohol es kulon az izesites, tehat az izesites hasznalhato fozeshez alkoholpor nelkul is, mig az alkoholpor nagyon keves vizben oldva visszaadja az eredeti tiszta szeszt, jo sok cukorral keverve.
Nem tul hasznos, ellenben kb. olyan konnyu lesz bevinni a rendezvenyekre, mint a hasonloan por formaju kemenydrogokat. Viszont kirandulason alacsony alkoholtartamu italokhoz jo, bar arra a kulacsos ipari tisztaszesz es az izesito por is ugyanilyen jo volt eddig is, lasd muegyetemi kannasbor receptje.