Mac Minikből épített szuperszámítógépeken tesztel a Facebook

Mac Minikből épített szuperszámítógépeken tesztel a Facebook

2013. december 9. 15:56, Hétfő
A közösségi oldal számítógépcentrumaiban számos PC és szerver található, melyek többsége saját építésű konfiguráció, de a Linuxos gépek mellett kényszerűségből Mac Minikből is van bőven.

A Mac Miniket a Facebook szoftvertesztelési célokra használja, ezeken a gépeken futtatják és tökéletesítik az iOS-kompatibilis Facebook-klienst. A program bonyolult és számos különböző eszközre készül, így a társaságnak rengeteg Mac Minit kellett vásárolnia. Christian Legnitto, az alkalmazás fejlesztéséért felelős menedzser elmondta, hogy a számítógépeket nagyon meghajtják, hiszen naponta több százezer tesztet végeznek el a segítségükkel, hogy ne maradjon a szoftverben egyetlen hiba sem. A Mac Minik használata az Apple nyomásgyakorlása miatt történik, a kaliforniai társaság ugyanis elvárja, hogy az összes programját az általa gyártott számítógépeken futtassák. A Mark Zuckerberg vezette vállalat az alkalmazást nem is tesztelheti Linuxot futtató konfigurációkon, így finoman a készülékek beszerzésére kényszerítették a Facebookot.


Régebben az Apple szoftvereit mindig az adott céleszközön (telefonon vagy számítógépen) tesztelték, de mióta a szoftverek egyre összetettebbek és bonyolultabbak, azóta a fejlesztők a nagyobb szerverfarmokra támaszkodnak. Az átfogó tesztekhez szükséges erősebb gépek igénye a felhőszolgáltatók malmára hajtja a vizet. Legnitto azt ugyanakkor nem árulta el, hogy pontosan hány Apple számítógépet használnak, de azt igen, hogy ezek több szerverközpontban is megtalálhatók. Az egyik ilyen létesítmény a Svédország északi részén lévő Luleában van.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások