WebOS lesz az LG új okostévéjén

WebOS lesz az LG új okostévéjén

2013. december 23. 11:02, Hétfő
Rövid szünet után visszatérhet a piacra a webOS, igaz, ezúttal nem táblagépeken és okostelefonokon, hanem - az LG-nek köszönhetően - okostévéken.

A dél-koreai gyártó a jövő év elején megrendezendő Consumer Electronics Show (CES) kiállításon mutatja be legújabb okostelevízióját, amire a webOS operációs rendszer került. A társaság azt várja a lépéstől, hogy a korszerű készülékek okos funkciói egyszerűbben és kényelmesebben kezelhetők lesznek, emellett a felhasználók jobban elfogadhatják az okostelevíziókat és az eddiginél gyakrabban használják majd a plusz funkciókat. Az első webOS rendszerrel felszerelt modellt a jövő januári CES kiállításon mutathatják be.

Az LG WebOS-TV fő egysége egy 2,2 GHz órajelű, kétmagos processzor lesz, amit 1,5 gigabájt memóriával egészítenek ki. A társaság azt reméli, hogy így a felhasználók akár egyszerre több alkalmazást is lehet futtathatnak és kiaknázhatják az operációs rendszerben rejlő multitasking-lehetőségeket. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a vállalat mennyire módosította a webOS-t és annak kezelőfelületét. az LG ugyanis ezzel kapcsolatban még nem árult el részleteket és nem mutatott felvételeket sem.

Az LG februárban vásárolta meg a webOS-t a Hewlett-Packardtól. A dél-koreai konszern célja a tranzakcióval az volt, hogy a korábban okostelefonok és táblagépek használt platformot integrálja okostévéibe. 2012 októberében már arról írtunk, hogy az idei év elején a dél-koreai társaság piacra dobhatja az első Open webOS rendszerrel szerelt televíziót.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban