Ragaszkodnak a Pirate Bay tiltásához a holland jogvédők

Ragaszkodnak a Pirate Bay tiltásához a holland jogvédők

2014. február 27. 16:11, Csütörtök
A BREIN holland kalózellenes szervezet fellebbez a korábbi ítélet ellen, így az ügy akár több évig is elhúzódhat.

A lobbicsoport bejelentette, hogy nem hajlandó belenyugodni a korábbi döntésbe, amelynek értelmében két internetszolgáltató pert nyert ellene és ezzel eldőlt, hogy a cégek nem kötelesek blokkolni a The Pirate Bay oldalaihoz való hozzáféréseket. A hágai bíróság akkor indoklásában kiemelte: a blokkolási intézkedés "túlzó", ráadásul "nem hatékony". A testület egyúttal hatályon kívül helyezte a 2011-es döntést és a BREIN volt kénytelen viselni a 326 000 eurós eljárási költségeket is.

Nos, a BREIN végül úgy döntött, hogy benyújtja a fellebbezését a legfelsőbb bírósághoz. Tim Kuik, a szervezet ügyvezetője elmondta, hogy a januári ítélet ellentmond azoknak a korábbi határozatoknak, amiket számos más európai államok bíróságai hoztak, emellett az ügyet tárgyaló bíró indoklásában is találtak kifogásolni valót. Kuik hozzátette, hogy a fellebbviteli eljárás hosszú ideig is elhúzódhat, az időtartam elérheti akár a 18 hónapot is. Ehhez jön még, hogy néhány kérdésben az Európai Bíróság sem döntött, így a per még tovább csúszhat és több esztendőn át munkát adhat a jogászoknak.

Hollandiában jelenleg a The Pirate Bay probléma nélkül elérhető. Amennyiben a legfelsőbb bíróság végül a lobbicsoportnak ad igazat és újra bevezetik a tiltást, úgy az könnyedén kijátszható lesz proxyszerverek és virtuális magánhálózatok segítségével.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások