Kiszabadult Kevin Mitnick

Kiszabadult Kevin Mitnick

2000. január 22. 04:33, Szombat
Kevin Mitnick pénteken szabadult ki a börtönből, ahol 1995 óta büntetését töltötte. A 36 éves férfit barátai és családtagjai üdvözölték a kijáratnál, anyja Los Angelesbe vitte; elsőként jogosítványt kiván szerezni.

A hackert 3 évre eltiltották - előzetes engedély nélkül - bármilyen számítógép használatától. "Kínzás lehet számára, hogy 5 éve nem nyúlt géphez és most ott van előtte, mégsem érintheti meg" - mondta Eric Corley, a "Szabadságot Kevinnek" mozgalom vezetője.
Mitnick tevékenységét 1970-ben kezdte telefonhálózatok manipulálásával, Los Angeles közismert alakja lett ezen a területen. 1980-ban áttért a számítógéphálózatok területére, programok feltörésével foglalkozott. A hatóságokkal több kisebb ügye volt, de első nagyobb dobása 1989-ben történt: feltörte a Digital Equipment Corporation számítógéprendszerét és forráskódokat töltött le. Egy évet szövetségi fegyházban alatt töltött, utána 3 évig különleges felügyelet alatt állt.

1992-ben interneten keresztül feltörte a Motorola, a Fujitsu, a Sun Microsystems hálózatait is, és több szabadalmaztatott forráskódot közzétett. Az FBI akkor kapta el 1995 február 15-én, amikor Tsutomu Shimomura számítógépszakember támadást észlelt gépén, és segítségével sikerült megtalálniuk Mitnicket otthonában. A filmjogokat megvette a Miramax Films, de a mozi kudardba fulladt; a történet tévéfeldolgozása azért várható. Mitnick kényszerű eltiltása miatt tervei szerint visszatér régi szerelméhez, az amatőr rádiózáshoz.

Forrás: ZDnet

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások