Áttörés előtt áll a Bitcoin?

Áttörés előtt áll a Bitcoin?

2014. augusztus 19. 12:39, Kedd
A virtuális fizetőeszköz támogatói között hamarosan megjelenhet az eBay és a PayPal is.

Az eBay kereskedelmi platformhoz tartozó Braintree nevű pénzügyi szolgáltató komoly tárgyalásokat folytat a Bitcoin bevezetéséről. Amennyiben az eBay közvetve vagy közvetlenül támogatni fogja a virtuális fizetőeszközt, úgy az még jobban elterjedhet és akár meghatározó szerephez is juthat a jövőben.

A Braintree bonyolítja jelenleg többek között az Airbnb, az Uber és az OpenTable kifizetéseit is. A céget tavaly szeptemberben vásárolta meg az eBay, majd a konszern integrálta a vállalati struktúrájába és így a PayPal-részleg részévé vált. A kiszivárgott információk alapján az eBay vezetői azt szeretnék, ha először a Braintree rendszerében tesztelnék a Bitcoint és ezért már számos vállalattal, köztük a Coinbase nevű online tőzsdével, fel is vették a kapcsolatot.

Ha a tesztek sikeresek lesznek, úgy hosszú távon mind az eBay, mind a PayPal rendszerében elfogadott fizetőeszközzé válhat a Bitcoin. Mindez nem lenne meglepő, hiszen John Donahoe, az eBay vezetője már tavaly novemberben azt nyilatkozta, hogy azon vannak, hogy kibővítsék az elfogadott pénzek körét, és folyamatosan figyelemmel kísérik a Bitcoin és a többi digitális fizetőeszköz fejlődését. Michael Dell, a Dell első embere július közepén jelentette be, hogy cége a jövőben Bitcoint is elfogad. A Wikimedia alapítvány pedig augusztus elején jelezte, hogy a jövőben a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy akár Bitcoin-adományokkal is támogassák a népszerű lexikon működését.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások