Sikeres a Google papír-virtuális valóság szemüvege

Sikeres a Google papír-virtuális valóság szemüvege

2014. december 18. 13:14, Csütörtök
A virtuális valóság napjainkban igen felkapott terület, nem csoda, hogy már a Google is jelen van egy saját eszközzel.

A társaság még néhány hónappal ezelőtt piacra dobta a Cardboard nevű rendkívül egyszerű terméket, amely egy kartonból, egy mágnesből és két lencséből áll. A megoldással a társaságnak sikerült is demonstrálnia, hogy mennyire olcsón lehet elkészíteni egy virtuális valóság szemüveget. A projekt körül az elmúlt hónapokban meglehetősen nagy volt a csend, de most Andrew Nartker, a Google Cardboardért felelős termékmenedzsere blogbejegyzésében bejelentette, hogy sikerült több mint félmillió készüléket kiszállítani.


Számos új alkalmazás is elérhető a különleges szemüveghez és így lehetőség nyílik arra, hogy valaki 3D-ben nézhesse meg például Jack White vagy Paul McCartney koncertjét. A Volvo egyik programjával bárki kipróbálhatja a gyártó aktuális modelljeit és elérhető a Proton Pulse nevű 3D-s játék is. Sőt, A Gyűrűk Ura vagy A hobbit világába is bárki bepillanthat. A Google frissítette a Cardboard fejlesztői csomagját is, hogy így tegye még egyszerűbbé a kompatibilis alkalmazások megalkotását. A támogatott platformok között az első alkalommal jelent meg az Android mellett a Unity is.


Az óriáscég egyúttal nyilvánosságra hozta a termék útmutatóját is, hogy bármely harmadik fél nagy mennyiségben elkészíthesse a virtuális valóság szemüveget. A vállalat a jövő év elején megjelentet majd egy programot is, amelynek a segítségével az éppen használt okostelefonon kalibrálható lesz a képmegjelenítés.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások