Kiszállhat a mobilpiacból a Sony

Kiszállhat a mobilpiacból a Sony

2015. január 19. 08:00, Hétfő
A továbbra sem javuló eredmények miatt a Sony több üzletágát is értékesítheti.

A Sony az utóbbi napokban a The Interview film, illetve az állítólag ennek elkészítése miatt feltört internetes oldala kapcsán szerepelt a hírekben, bár legújabb Walkman készülékük megjelenéséről szintén beszámolhattunk. A Reuters azonban most arról értesült, hogy a vezérigazgató több üzletágat is eladna, hogy végre megállítsa az üzleti eredmények romlását.

Kazuo Hirai 2012 áprilisa óta próbálkozik ezzel, eddig nem sok sikerrel, amit az utóbbi évek negyedéves és éves jelentései is bizonyítanak. Nem kevesebb mint 6 alkalommal módosították lefelé a várható adatokat, a most márciusban lezáruló pénzügyi évüket illetően pedig 1,9 milliárd dolláros veszteséget vetítenek előre. Ebben komoly szerepet játszik az évről-évre nagy veszteséget termelő okostelefonos (pontosabban mobiltelefonos) üzletág, emiatt pedig a televíziók mellett ez is felmerült, mint lehetséges eladási tétel. Azt persze nem árulták el, hogy van-e érdeklődő a részleg iránt, de a Sony távozása mindenképpen fontos fejlemény lenne.

A másik lehetőség, hogy a cég első embere rá akar ijeszteni beosztottjaira, hiszen a szűk körben megtartott megbeszélésen állítólag többször kiemelte, hogy egyetlen részleg sincs teljes biztonságban, az embereknek hozzá kell szokniuk ahhoz, hogy a Sony igenis megszabadulhat bizonyos üzletágaktól. Erre az utóbbi időszakban szintén volt már példa, tavaly ugyanis a Vaio személyi számítógépektől váltak meg, illetve kiszervezték a televíziós műveleteket, amivel újabb 5 ezer embert építettek le, ám a jelek szerint ez sem volt még elég. A hordozható eszközökben használt kamerák és a PS4 ezzel szemben pozitív példaként jelenik itt meg, ez utóbbiból például 18,5 millió darabot adtak el, amivel megelőzték a vetélytársak eredményét.

Az elektronikai üzletág egészében véve továbbra is fontos szerepet tölt majd be a cég életében, így elképzelhető, hogy az eladás helyett komoly átszervezés jön.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások