Egér és billentyűzet helyett moduláris vezérlő

Egér és billentyűzet helyett moduláris vezérlő

2015. július 12. 10:57, Vasárnap
Egy startup kiváltaná a megszokott beviteli eszközöket és forradalmasítaná a PC-s beviteli megoldások piacát.

A Palette nevű cég szerint az egér és a billentyűzet pótolható, s megoldást is kínál erre: az úgynevezett taktikai vezérlőt. Az új termék bizonyos területeken és feladatokra sokkal hatékonyabb és hasznosabb lehet, mint a megszokott egér és billentyűzet, ráadásul meg is könnyítheti a PC bevonásával végzett munkát.


A startup küldetése közel sem egyszerű, hiszen a legtöbb felhasználó nem tudja elképzelni, hogy akár csak rövid időre is lemondjon a bevált beviteli eszközökről. A Palette ezt a gondolkodást változtatná meg a modulárisan felépített taktikai vezérlővel, amelyet bárki úgy állíthat össze, ahogy akar. Az egység számos gombból, szabályzóból és tolócsúszkából áll, amelyek mindegyike önállóan elérhető. Akinek több ilyen kiegészítőre is szüksége van, annak elegendő csupán felírnia, hogy milyen sorrendben akarja azokat beépíteni. Az egyes gombok, szabályzók és tolócsúszkák mágnesesen rögzülnek a helyükön.

Azzal ugyanakkor a Palette is tisztában van, hogy a taktikai vezérlő nem alkalmas minden felhasználásra. A termék elsőként a képszerkesztő szoftvereket támogatja, ehhez pedig együttműködik az Adobe megoldásaival. A taktikai vezérlő lehetővé teszi, hogy bárki könnyen és hatékonyan dolgozzon a fotókon. Az új termék - két változatban - novembertől lesz kapható. Az alapcsomag két gombot, egy elfordítható szabályzót és egy tolócsúszkát tartalmaz majd 199 dollárért, míg a több gombot és szabályzót tartalmazó verziók drágábbak lesznek. A Palette emellett további beviteli eszközökön dolgozik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások