Szupertelefonon dolgozik az LG

Szupertelefonon dolgozik az LG

2015. július 28. 11:08, Kedd
Ezzel szeretnék újból megerősíteni pozíciójukat, mégpedig valamikor a második félévben. Jön a G Pad 2 is.

A dél-koreai gyártó háza táján viszonylagos csönd honol, bár ebben az évben sem tétlenkedtek, hiszen az új zászlóshajó, az LG G4, áprilisban mutatkozott be, ezt pedig a további változatok, vagyis a G4 Beat, a G4c, valamint a G4 Stylus követték. Most egy interjúból derült ki, hogy készülőben van egy prémium kategóriás "szupertelefon", amelynek pontos részleteiről egyelőre csak találgatások jelentek meg.

Cho Jun Ho, a Mobile Communications részleg első embere, a cég terveivel kapcsolatban elmondta, hogy már dolgoznak a szupertelefon piacra dobásán, amelyre valamikor a második félévben kerítenének sort. Azt ugyan nem árulta el, hogy pontosan mit is kínálnának a prémium kategóriás megoldások iránt érdeklődő felhasználóknak, mi több, még az sem dőlt el, hogy pontosan mikor is jelenne meg az új fejlesztés, az azonban biztos, hogy itt, vagyis a csúcskategóriában erősítenék meg saját pozíciójukat, ami egyben azt is jelenti, hogy egy valódi erőművet szeretnének bemutatni.

A cég jól érzékelhető módon igyekszik elkerülni a tolongást, vagyis azt, hogy a riválisok hasonló megoldásaival csaknem egy időben jelenjen meg a saját fejlesztésük, a hardveres részletekről pedig továbbra is hallgatnak. Ezzel kapcsolatban azonban néhány értesülés már napvilágot látott, ezekben pedig egy kereken 6 hüvelykes kijelzőről, a Quad HD (1440 x 2560 pixel) felbontásról, a Qualcomm Snapdragon 820 chipről, 4 GB RAM-ról, egy 20 megapixeles hátoldali kameráról, valamint egy vékony fém külsőről tesznek említést, ami egyben a G4 esetében alkalmazott bőr hátlap leváltását is jelentené.

A cég új táblájának részletei is felbukkantak a világhálón, aminek köszönhetően a G Pad 2 már nem sok meglepetést kínálna. Eszerint a készülék egy 8,3 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzővel jelenne meg, amelyet a négymagos Snapdragon 805 chip, 3 GB RAM, egy 32 GB-os belső tároló, egy 8 és egy 5 megapixeles kamera, valamint az Android 5.1 egészítené ki. A megjelenés októberben esedékes, ami éppen két éves szünetet eredményezne az eredeti változat debütálásához képest.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások