Lencsevégen a Sony Xperia Z5

Lencsevégen a Sony Xperia Z5

2015. augusztus 11. 10:44, Kedd
A Sony új zászlóshajója is felbukkant egy kiszivárgott felvételen, mégpedig kisebbik testvérével együtt.

A képkiszivárogtatások napjait éljük, az elmúlt egy-másfél hétben ugyanis számos különböző megoldásról hullott le a lepel, a legtöbb jellemzőt megmutatva számunkra. Most a Sony volt a soron, a jó eséllyel már a jövő hónapban bemutatkozó Xperia Z5 saját kisebbik testvérével együtt látható.

A ViziLeaks által megjelentetett felvételen oldalról láthatjuk a két okostelefont, amelyek egymáson fekszenek. Ennek köszönhetően közelebbről is szemügyre vehetjük a hangerőszabályzó gombokat, valamint az ujjlenyomat-olvasót, amely már egy korábbi pletykában is helyet kapott, és már akkor is kiemelték, hogy a többi hasonló megoldással ellentétben az érzékelő ezúttal a keret oldalán szerepelne. A Sony így biztosítaná a két különböző funkció (hangerő és ujjlenyomat-olvasás) kényelmes használatát.


A képen az is jól látszik, hogy a Z5 jóval vékonyabb a Compact típusnál, ám ez utóbbi talán nagyobb népszerűségre számíthat azon felhasználók körében, akik nem vonzódnak az 5 hüvelyknél nagyobb megoldások iránt. Előbbi ugyanis egy 5,5 hüvelykes Full HD kijelzőt kapott, amelyet a Z4 esetében már látott Snapdragon 810 chip és 3 GB RAM egészít ki, vagyis az előrelépés itt leginkább a nagyobb méret és az ujjlenyomat-olvasó kapcsán tetten érhető. Az sajnos még nem világos, hogy a Z5 Compact pontosan milyen jellemzőkkel jelenne meg a boltokban.

Ahogy említettük, a hivatalos bemutatóra már a jövő hónapban, valószínűleg az IFA táján sor kerülhet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások