Erzsébet királynő rajong a Downton Abbey sorozatért

Erzsébet királynő rajong a Downton Abbey sorozatért

2015. szeptember 7. 16:20, Hétfő
II. Erzsébet királynő rajong a Downton Abbey című brit tévésorozatért, ugyanakkor élvezettel kutatja a népszerű szériában felbukkanó történelmi pontatlanságokat.

Az At Home With The Queen című könyvet jegyző Brian Hoey szerint a sorozat készítői szakértőkkel dolgoznak együtt a történelmi pontosság érdekében, a 89 éves királynő azonban így is "előszeretettel fürkészi az esetleges hibákat". "Általában minden rendben van. Ugyanakkor a királynő észrevette az egyik epizódban, hogy egy fiatal brit hivatalnok olyan kitüntetéseket viselt, amelyeket az ő idejében még nem adományoztak. A férfi az első világháborúban harcolt, és a mellkasán lévő kitüntetések csupán a második világháborúban kerültek használatba" - mondta Hoey.

Történelmi ismeretei mellett az uralkodó kívül-belül jól ismeri a széria első számú forgatási helyszíneként használt dél-angliai Highclere-kastélyt is - írta a people.com. A több mint 63 éve a brit trónon ülő II. Erzsébet szerdán veszi át néhai üknagymamájától, Viktória királynőtől a brit monarchia uralkodási időtartamrekordját.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások