Weisman a Crimson Skies-ról

Weisman a Crimson Skies-ról

2000. június 3. 05:22, Szombat
Jordan Weisman, a Microsoft kreatív igazgatója részleteket közölt a nemsokára megjelenő akció-kalandjáték, a Crimson Skies fegyvereiről és játékmenetéről.

A Crimson Skies alternatív történelmében 1937-et írunk. Az Egyesült Államok viszálykodó nemzetállamokra szakadt. Hatalmas zeppelinek szántják az eget, rakományt és utasokat egyaránt szállítanak. A légikalózok állandó fenyegetést jelentenek. Ez a fegyverdiplomácia, a légi kalózkodás, a gazemberek, a magányos pilóták és a bátor nemzetőrségek ideje, amikor elszánt küzdelem folyik Észak-Amerika légterének birtoklásáért.


“Ez a játék egy fantáziadús világba kalauzol vadászpilótaként, így a repülőgépeid is mind fantáziadúsak.” mondta Weismann, majd hozzátette, “A repülők gyorsabbak, a fegyverek nagyobbak, a nők szebbek.”. A játékban 11 repülhető gép található, amik teljesítmény tekintetében elég változatosak. A gyors és agilis Bloodhawk-tól egészen a hátsó ágyúval ellátott Brigand nehézvadásztól a gépek mind érdekes és egyedi jellegzetességekkel bírnak. “Igazi remekművek, amik géppuskatűzben, cikázó rakétákat lőve repülnek az égen. Persze ezek a bestiák a valóságban nem tudnának repülni, de azt fogod kívánni, hogy bárcsak tudnának.”, mesélte lelkesen.


“Mivel ez egy akciójáték, a fegyvereket inkább egy FPS, mint egy szimulátor inspirálta.”, magyarázza Weisman. “Tehát nagyobb a fegyverkészlet, mint egy történelmi játékban. Van több féle géppuska töltény, köztük magnéziumborítású is, ami beleégeti magát a célpontba, és sok fajta rakéta is található a játékban. Használhatunk hang és fény alapú védelmi rakétákat is, ami megzavarja az ellenfeleket, és rendelkezésre állnak repesz rakéták is, melyek halálos repeszekkel borítják el a területet, amire céloztál.”


Hogy fokozzák a már amúgy is tempós játékmenetet, a Crimson Skies-ban az ellenfelek egyfolytában sértegetni fognak. Bár ebben a játékban nincsenek főellenségek a szó hagyományos értelmében, nagyon sok olyan vezérpilóta van, akiket sokkal nehezebb lesz megölni, mint az átlagos ellenfeleket. Weisman szerint a játék mögött megbújó filozófia nagyon egyszerű: “A te ötven dollárodról van szó. Akkor tehát legyen szó a te fantáziádról, legyél te a hős, és érezd is magad annak.” A Crimson Skies még idén nyáron megjelenik.


Listázás a fórumban