További fitnesz­adatokra lesz kíváncsi az Apple Watch 2

További fitnesz­adatokra lesz kíváncsi az Apple Watch 2

2016. szeptember 28. 16:56, Szerda
Az okosóra alig került a boltokba, máris új funkciókkal egészülhet ki.

Az Apple szeptember 7-én mutatta be az iPhone 7 és a 7 Plus mellett az új Apple Watch Series 2 készüléket is, amelyet beépített GPS, vízálló külső, új chip és szintén új kijelző jellemez. Most kiszivárgott az is, hogy a gyártó az új okosóránál még inkább a fitneszadatokra akarja helyezni a hangsúlyt és többek között a felhasználók alvását is ellenőrizné.

A Bloomberg azt írta, hogy az Apple két új alkalmazást is fejleszt, amelyek lehetővé teszik a viselő egészségügyi állapotának feltérképezését is. Az egyik program az illető alvását figyeli majd, míg a másik azt fogja mérni, hogy mennyi időbe telik, amíg a pulzusa egy felfokozott állapot után újra eléri a nyugalmi szintet. Ezen adatok alapján meg lehet határozni az adott személy általános edzettségi szintjét.


Az Apple nem csupán gyűjtené az információkat, hanem szeretné azokat vizuálisan és tartamilag is jobban feldolgozni. Így például kiderülhetne, hogy mik az összefüggések a megtett lépések, az elégetett kalóriák és a jobb állóképesség között, mindez ráadásul átlátható formában jelenne meg. Ez a terület eddig az Apple Watch gyengéje volt, hiszen hiába gyűjtött adatokat, azokat alig elemezte ki. A társaság az elmúlt években több orvost, egészségügyi szakembert és tudóst is szerződtetett azért, hogy változtasson ezen a dolgon.

A megszerzett egészségügyi adatok segíthetnek az orvosoknak a diagnózisok elkészítésébe, ehhez ugyanakkor szükség lenne egy központi platformra is, ahol a szakemberek minden fontos információba betekinthetnek. Az Apple a kiértékelésre már felvásárolt egy adatspecialista-céget. Azt még nem lehet tudni, hogy a két új alkalmazás mikor lesz elérhető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások