IT-óriások digitális pénztárcáival működik együtt a Masterpass

IT-óriások digitális pénztárcáival működik együtt a Masterpass

2016. október 26. 10:37, Szerda
Jövőre még egyszerűbbé válhat a digitális fizetés és vásárlás.

Az Android Pay, a Google Wallet és a Samsung Pay rendszereket használók 2017 elejétől online is fizethetnek a Masterpass segítségével. A szolgáltatást más szolgáltatók hitel- és bankkártyáival is lehet majd használni.

A Masterpass a MasterCard globális digitális fizetési platformja, amely egységes fizetési módot kínál a fogyasztók számára bármely internetes vásárlás esetén. A szolgáltatás segítségével világszerte online több százezer kereskedőnél lehet már vásárolni és a rendeléshez szükséges minden információt (fizetési, számlázási, szállítási és hitelkártya-adatokat) képes eltárolni. A cél a kiskereskedelem és a felhasználók támogatása abban, hogy minden bevásárlás esetén a MasterCarddal lehessen fizetni.

A kereskedőknek semmilyen további beruházást vagy fejlesztést nem kell végrehajtaniuk, míg a felhasználóknak nem kell másik digitális pénztárca rendszerre váltaniuk, ha online a Masterpass segítségével szeretnének fizetni. Az Android Pay, a Microsoft Wallet és Samsung Pay szolgáltatásokat támogató bankok szintén nyerhetnek a bejelentett együttműködéssel. A Masterpass jelenleg 33 államban érhető el, ezek között van 2015 júliusa óta Magyarországon is. A közeljövőben még több államban válhat hozzáférhetővé a rendszer.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások