Vegyes valóság platform a Windows 10-hez

Vegyes valóság platform a Windows 10-hez

2017. március 8. 13:21, Szerda
Külső gyártók készíthetnek hozzá eszközöket, melyek jóval olcsóbbak lesznek a HoloLensnél. Már elérhető az első kompatibilis készülék.

A HoloLens mellett a Microsoft a vegyes valóságot is szeretné a tömegpiac számára elérhetővé tenni. A cég létrehozta a Windows 10-kompatibilis vegyes valóság platformját, amit a Games Developer Conference keretében mutatott be. A szolgáltatás az operációs rendszer mellett a javított Xbox One-t (kódnév: Scorpio) is támogatni fogja, ami várhatóan az év végén jelenhet meg a boltokban. A vegyes valóság készülékek várhatóan sokkal olcsóbbak lesznek, mint a HoloLens és ezáltal vonzóbbá válhatnak a tömegpiac és a felhasználók számára. A legolcsóbb modellek ára 300 dollárról fog indulni.


A következő hónapokban számos gyártó, köztük az Asus, a Dell, a Hewlett-Packard, a Lenovo és a 3Glasses dobja majd piacra vegyes valóság szemüvegeit, míg az Acer már most kiállította az első eszközét, amely főleg az ára miatt lehet népszerű. A kiegészítő olcsósága elsősorban annak köszönhető, hogy az Acer lemondott a vezeték nélküli kapcsolatról és a szemüveget kábel köti össze a számítógéppel. Az eszköz két kijelzőt kapott, amelyek felbontása egyaránt 1440 x 1440 képpont, míg a képfrissítési rátája 90 Hz. A terméket ellátták 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval, USB 3.0-porttal és HDMI-kimenettel.

A Microsoft az Acer termékét a szoftverfejlesztői csomag előzetesével együtt már ebben a hónapban forgalmazni kezdi. A fejlesztők az [email protected] oldalon regisztrálhatják magukat, a cég célja az, hogy számos vegyes valóság alkalmazás készüljön.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások