Mobil Videofon: Ericsson az élenjáró

Mobil Videofon: Ericsson az élenjáró

2000. szeptember 1. 00:11, Péntek
Mások még csak álmodnak róla, míg az ausztrálok már régóta mobil videofonokat csúsztatnak a zsebükbe reggelente, munkába induláskor.

Az Ericsson Australia vállalatvezetője, David Mason bejelentése szerint a CDMA szolgáltatásokat 2002 második felében indítják be, 18 hónappal hamarabb, mint az USA-ban.

Az Ericsson Australia a héten tartotta az első nyilvános bemutatót Sydney városban. A premieren élő videokonferenciát folytattak mozgó autóban ülő emberek. Az új GPRS szabványt használó G3 mobiltelefonok elérhetik a 115Kbs adatkapcsolati sebességet is.

Az új szabványt támogató készülékeket először a mentőalakulatok, a tűzoltók, a rendőrség és persze a leggazdagabbak kapják, vásárolhatják meg. Az új telefonokkal lehetőség nyílik a távgyógyításra, a katasztrófa helyszínére tartó alakulatok pedig időben felkészülhetnek a mentésre, a baleset körülményeinek megtekintésével.

Az egyszerű felhasználók Internetes "televíziós" műsorokat nézhetnek, MP3 zenéket hallgathatnak, és más multimédiás alkalmazásokat futtathatnak, a telefonálás mellett.

A G3 szabvány lehetőségei korlátlanok. Egészen a biztonsági megfigyeléstől, különféle helyi szolgáltatások igénybevételéig mindenre használhatjuk őket. A készülék képernyőjén megjelenő térkép megmutatja, hogy hol tartózkodunk, megtudhatjuk, hogy hol a legközelebbi értelem, áruház, stb.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások