Több, mint 500 embert rúg ki a Magyar Telekom

Több, mint 500 embert rúg ki a Magyar Telekom

2017. október 4. 13:17, Szerda
A társaság közel 350 anyavállalati munkavállaló elbocsátásáról állapodott meg az érdekképviseletekkel. További kb. 160 fős létszámleépítés a társasági projekt erőforrás-igények csökkenésével összefüggésben kerülhet megvalósításra.

A cég közleménye szerint a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-szükségletének biztosítása érdekében megállapodott az érdekképviseletekkel a 2018. évi létszámleépítésről, valamint a bérfejlesztés mértékéről. Az érintett munkavállalók jelentős része várhatóan 2017 végével távozik a Társaságtól. A Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését az Esély program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja, bízva abban, hogy ezen eszközeivel is hozzájárul ahhoz, hogy a távozó, korszerű szaktudással rendelkező, szakképzett munkavállalók mihamarabb újra el tudjanak helyezkedni.

A fenti intézkedéssel felszabaduló személyi jellegű költség tömeg jelentős része a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-bővítését biztosítja. A társaság munkavállalói átlagosan 5%-os bérfejlesztésben részesülnek 2018. január 1-jétől.

Listázás a fórumban