A Valve nem fogadja el többé a bitcoint

A Valve nem fogadja el többé a bitcoint

2017. december 9. 05:36, Szombat
A döntés közel sem végérvényes, ha a feltételek megváltoznak, úgy a jövőben megváltoztathatják.

A Valve bejelentette, hogy azonnali hatállyal beszüntette a Steam rendszerében a bitcoin elfogadását. A cég az egyik indokként a virtuális fizetőeszköz "illékonyságát" nevezte meg, míg a másik indokként azt, hogy a bitcoin-hálózatban jelentős mértékben megemelkedtek a tranzakciós díjak. Mindkét dolog problémákhoz vezet az ügyfelekkel.

A Valve minden a BitPay szolgáltatón keresztül megvalósított bitcoinos fizetés esetében megkapta az ellentételezést dollárban, így ez nem lehetett ok a változtatásra. Valójában inkább a bitcoin árfolyamában lévő komoly ingadozások válthattak ki aggodalmakat, illetve azok miatt kerülhetett sor túl kevés pénz jóváírására. Mindez egy idő után - teljesen érthetően - már nem volt elfogadható a vállalat számára.

A Valve nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben ismét el fogja fogadni a virtuális fizetőeszközt, ha ehhez a keretfeltételek adottak lesznek. Amíg azonban ez nem történik meg, addig tisztázni akar minden olyan ügyet, amelyben vagy ő tartozik az embereknek pénzzel vagy a felhasználók tartoznak neki összegekkel. A szolgáltató egyébként tavaly áprilisban vezette be a bitcoinnal való fizetési lehetőséget is a Steam rendszerében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások