Arcfelismerésen alapuló fizetésen dolgozik az Intel

Arcfelismerésen alapuló fizetésen dolgozik az Intel

2017. december 12. 14:58, Kedd
Elő sem kell venni a bankkártyát, mert az arcunkkal azonosíthatjuk magunkat. A sávszélességről 5G kapcsolat gondoskodik. Az új rendszer kifejlesztésében a Foxconn is oroszlánrészt vállalt.

Az 5G-n alapuló Multi-Access Edge Computing (MEC) platform gyors, egyszerű és biztonságos fizetést tesz lehetővé. Számos területen alkalmazható, a kiskereskedelemben például személyre szabható ajánlatokat tesz lehetővé. A szolgáltatás esetében az arcfelismerés nagy szerepet játszik. Lu Fang-Ming, a Hon Hai Precision Industry Company Ltd. elnöke a tajpeji bemutatón kijelentette, hogy a megoldást számos szituációban fel lehet használni, legyen szó intelligens vásárlási élményekről, az intelligens biztonság megteremtéséről az otthonok és a vállalatok esetében, az okos egészségügyi szolgáltatásokról vagy többről.

Az Intel és a Foxconn tavaly júniusban állapodott meg egy hálózati infrastruktúra közös fejlesztéséről. A Foxconn készítette el az arcfelismeréshez szükséges szenzorokat, míg az APT tajvani mobilszolgáltató az 5G-kapcsolatról gondoskodott. Az MEC egy felhőalapú hálózati architektúra, amelynél az 5G-kapcsolatnak köszönhetően a hozzáférések valós időben és nagy sávszélességgel valósulnak meg. A platform az 5G-környezetben képes megbirkózni az adatáradattal, csökkenteni a hálózat leterheltségét és az adatfeldolgozást a felhasználókhoz közelebb valósítja meg.

Lu megemlítette, hogy a Foxconn két üzemében már arcfelismerési rendszert alkalmaznak, így több mint 200 000 munkásnak nem kell a munka kezdetén és végén bejelentkeznie. Ugyanez a kiskereskedelemben úgy néz majd ki, hogy az arcfelismerés miatt az alkalmazottak pontosan tisztában lesznek a vásárlók korábbi szokásaival, így azonnal reagálhatnak az új helyzetekre. Már zajlanak az egyeztetések a tajvani kereskedőkkel és a rendszer 3-6 hónapon belül bemutatkozhat.

Az Intel az arcfelismeréses fizetést mutatta be, amelyet ötvözött az MEC platformmal, a fejlett felismerési technikával és a mesterséges intelligenciával. Mindez a gyártó számításai alapján lehetővé teszi, hogy a tranzakciók 0,03 másodperc alatt hitelesíthetők legyenek. Ez csökkenti a hitelkártyacsalás és a személyes adatok elvesztésének a kockázatát. A megoldás számos ágazatban elterjedhet és a technológia használható lesz a bevásárlóközpontokban beltéri navigációhoz, 360 fokos panorámanézetekhez, információk tárolásához és promóciókhoz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások