Eljött a PC piac alkonya?

Eljött a PC piac alkonya?

2000. szeptember 29. 18:40, Péntek
Úgy tűnik, a PC piac leáldozóban van. Az Intel, az Apple, az SCI Systems, és még sok más gyártó is megkongatta a vészharangot: az emberek nem vásárolnak annyi számítógépet, mint amennyire az ipar számított.

A piac stagnál. Ezt erősíti az is, hogy sem a nagyvállalatok, sem az oktatási intézmények sem rohanták meg a forgalmazókat számítógépekért. Ázsiában továbbra is jók a mutatók, Európában azonban lassulás tapasztalható.

"Nem mutatkozott akkora igény, amekkorára néhányan számítottak. A nagyvállalatok nem adtak ki pénzt számítástechnikai eszközökre." - mondta Phil Rueppel elemző.

A PC eladások száma még mindig nő, de nem olyan mértékben, ahogy azt megszokhattuk. A tapasztalatok szerint évente 15 - 20 százalékkal nőtt az eladások száma, idén csak 15 - 17 százalékos emelkedés tapasztalható.

"Ez történik akkor, amikor az emberek a pénztárcájukat visszateszik a zsebükbe." - mondta Jason Wells, a Wit SoundView elemzője.

Az analitikusok szerint a romló mutatók a 4. negyedévben tapasztalható kisebb válságokra vezethetők vissza, melyek miatt az emberek rosszul érzik magukat. Sokan megrémülnek a benzináraktól, és amíg érzik a bizonytalanságot, az eladások száma tovább csökken.

Listázás a fórumban