Megjelent az Opera 4.0 for Linux

Megjelent az Opera 4.0 for Linux

2000. október 8. 01:51, Vasárnap
Az Opera Software cég kiadta az Opera 4.0 című programjuk Linux-os béta verzióját, ezáltal is egy lépéssel közelebb kerülve az egyik legjobb Linux-os webbrowser befejezéséhez. Az előző technikai preview és a mostani, új béta verzió között sokat segített az internet linuxos közössége abban, hogy a cég az egyik legjobb internet böngészési lehetőséget nyújthassa a Linux-os felhasználóknak is.

Az Opera Software cég célja, hogy ezen új programjával az összes népszerűbb platformot ellássák.

Hakon W. Lie a cég vezető technológusa így nyilatkozott: " Az Opera 4.0 for Linux-al elérkeztünk odáig, hogy meghívhattuk az egész Linux-os közösséget, hogy résztvegyenek a webböngésző fejlesztésének olyan mélységeiben, mint eddig még soha. Már a béta verzió is nagyszerű program, de a Linux-os felhasználok segítségével a végső verzió jóval hamarabb jelenhet meg, és jóval kiforrottabb is lesz. "

Korábban a windows platform "harmadik webbrowser"-eként emlegették az Operát (IE és a Netsape után). Ennek oka az volt, hogy nagyon kevés pénzt fordítottak marketingre, keveset reklámoztak, inkább csak a lelkes felhasználók és újságírók pozitív visszajelzéseire támoszkodva folytatták a fejlesztéseket. Az Opera egyelőre kis méretével, valamint kis rendszererőforrás igényével maradhat versenyben a rohamosan fejlődő, növekvő internetes piacon. Az elmúlt évben a cég nagymértékben növekedett, több embert vettek fel például a marketing és az eladási részlegükre is. A Linux és Windows verzión kívül fejlesztenek még EPOC-, Mac- és BeOS-böngészőket is.

Az Opera Software így lassan nemzetközileg is elismert név lett a webböngésző piacon, de még nagy fejlődés előtt áll. A cég egyébként magánkézben van, a székhely Norvégiában, Oslo városában található. További információkat a www.opera.com-on találhatunk.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások