Drótnélküli Internet repülőtereken

Drótnélküli Internet repülőtereken

2000. október 9. 22:59, Hétfő
Három amerikai légitársaság szerelt fel nagysebességű (11Mbit/sec) rádiós LAN terminálokat repülőterek várójában és folyosóin.

Az utasok eddig csak modemmel csatlakozhattak az Internethez, mely maximum 56Kbit-es sebességet engedett.

Elemzők szerint ez is annak a jele, hogy a rádiós LAN kapcsolat megérett a nagykorúságra és egyre népszerűbb.

A United Airlines szerdán jelentette be, hogy minden belföldi és sok nemzetközi repülőteret behálóz a kábel nélküli LAN kapcsolattal. Az American Airlines 1998-as San Jose-i bevezetése óta már 11 másik repülőteret szerelt fel LAN terminálokkal, a Delta Airlines pedig most véglegesítette az Aerzone SoftNet Systems céggel kötött szerződést, hogy a Crown Room várókat wireless kapcsolattal lássa el.A chicago-i United internet kapcsolatot akar kiépítettni az Aerzone-al a Red Carpet Club repülőtéri várótermekben valamint más első osztályú helyiségekben az összes belföldi repülőtér területén.

Doug Hacker a United vezérigazgatója szerint " Miközben az utasok a gépekre várnak, mi megpróbáljuk a legtöbbet adni abból, amit a nagy sávszélességű kapcsolatok lehetővé tesznek." A tervek szerint először Chicago-ban, Los Angeles-ben, San Francisco-ban és a washington-i Dulles International Airport területén építik ki a rendszert.

Az American Airlines az Admiral Club várótermekben és a kapuknál építi ki saját kapcsolatait a MobileStar Network segítségével.

Olyan repülőterek szerepelnek még a listán, mint a JFK New York-ban, Newark Airport, San Franciso, O'Hare repültér Chicago és a Baltimore/Washington Nemzetközi Repülőtér.

Mindhárom cég és segítőik a 802.11B szabvány alapján készíti saját nagysebességű rendszerét, amit már egyre több notebook és laptop gyártó, mint például a Dell, a Compaq és az IBM is felkarolt. Ezek a cégek már 200 dollár alatt is kínálnak olyan gépeket, amivel ezt az új rendszert használni lehet.

Elliott Hamilton, a washington-i Strategis Group elemzője szerint azzal, hogy a légitársaságok ennyire előtérbe helyezték a vezeték nélküli kapcsolattartást, "azt bizonyítják, hogy ez egy elfogadott és használható technológia, ami hamarosan az árak zuhanásához is hozzájárul majd."

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban