Elektronikus könyvolvasót készít a Xiaomi

Elektronikus könyvolvasót készít a Xiaomi

2018. november 23. 08:22, Péntek
A kínai konszern teljesen új területre merészkedne.

A Xiaomi kifejezetten az Amazon Kindle konkurensének szánja a legújabb termékét, amely a gyártó első elektronikus könyvolvasója lesz. Érdekesség, hogy a társaság már egy évvel ezelőtt elkészítette az eszközt, de nem dobta azt piacra.

Az kínai cég termékpalettája nagyon széles, okostelefonokat, fitneszkarkötőket, laptopokat és televíziós eszközöket készített, emellett számos kiegészítőt is piacra dobott, köztük akkumulátorokat, akciókamerákat, drónokat, borotvákat, fogkeféket, routereket, rizsfőzőket, Bluetooth-hangszórókat, okosizzókat, fejhallgatókat, hátizsákokat, koffereket, ruhákat és játékokat. Ugyanakkor a termékkínálatából hiányoztak az elektronikus könyvolvasók. Már eddig is volt számos pletyka, amelyek arról szóltak, hogy a vállalat egy ilyen készüléket fejleszt. Li Chuangqi termékigazgató most megerősített néhány spekulációt.

A Xiaomi munkatársai arról számoltak be, hogy egy elektronikus könyvolvasót már tavaly megalkottak és már számos prototípus létezik. Ugyanakkor a vállalat elsősorban az olyan okosotthon-termékekre összpontosított, mint az okoslámpák, a robotporszívók és a hálózatba kötött fogkefék. Egy elektronikus könyvolvasó eddig nem illett a portfolióba. A hivatalos információ az volt, hogy jelenleg a Xiaomi nem tesz erőfeszítéseket egy elektronikus könyvolvasó piacra dobására. Más források viszont arról tudósítottak, hogy a gyártó nem felejtette véglegesen ezeket a terveket, hanem alighanem csak a megfelelő időpontra vár az új termék piacra dobásával kapcsolatban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban