A legnehezebb PS2 játék: találni egyet

A legnehezebb PS2 játék: találni egyet

2000. november 8. 06:39, Szerda
A külföldi forgalmazók szerint az, aki lemaradt a PlayStation 2 előrendeléséről, aligha fogja a joystickot nyomkodni karácsony előtt.

A Sony a beígért 1 millió darab helyett csak a felét, 500 ezret tudott elkészíteni időre, így az amúgyis szűkös október 26.-ai keret méginkább megfogyatkozott. Azóta a konzolgyártók piacvezetője heti 100 ezer darab játékgépet szállít az USA-ba, ez azonban messze alulmúlja az ünnepek előtti szezon igényeit.

"Az október 26.-a utáni változatlan igény újra és újra meglep minket.", mondta Ryan Bowling, a Sony egyik szóvivője. "Még egy ideig nem tudunk eleget gyártani. A helyzet kellemetlen,mert az összes rajongónk szeretne egy PlayStation 2-t magának, de jelenleg nem tudunk mindenkinek adni."

A PlayStation 2-k előrendelhetőek külföldön, szállítani viszont csak valamikor 2001-ben fogja őket a Sony. Olykor-olykor akad néhány darab egyes külföldi boltokban, de azokat percek alatt elkapkodják, annak ellenére, hogy egyes, magukat üzletembernek nevező emberek, mindössze háromszoros áron kínálják azokat.

Vannak akik komplett otthoni üzletet alapítottak a PlayStation 2 késésére, minél többet megvásárolva, majd azokat minél drágábban eladva. Hogy mikor lesz végre rend a PS2 körül? Ezt jelen pillanatban nem lehet pontosan megmondani. A Sony október vége és március között mintegy 3 millió darab gyártásával számol. Ez soknak tűnik, de korántsem lesz elég.

Az eredeti PlayStationből egyedül Észak-Amerikában a kilencszerese van, és a Sony reményei szerint az új konzol legalább ekkora számban elkel majd.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások