Boeing 737-essel ütközött egy drón

Boeing 737-essel ütközött egy drón

2018. december 18. 08:17, Kedd
A balesetben a mexikói légitársaság egyik járata volt érintett. Csak idő kérdése az első katasztrófa bekövetkezése.

A Grupo Aeromexico SAB nevű légitársaság Guadalaraja és Tijuana között közlekedő 773-as számú járata éppen a leszálláshoz készülődött, amikor bekövetkezett az esemény. A személyzet tagjai egy meglehetősen zajos ütközést hallottak. Szerencsére a leszállás Tijuanában teljesen zökkenőmentesen lezajlott, de később kiderült és láthatóvá vált, hogy a Boeing 737-800 az orrán komoly sérüléseket szenvedett el, amelyek minden bizonnyal egy a levegőben bekövetkezett ütközéstől származnak. Ezzel kapcsolatban számos fiók jelentetett meg fotókat a Twitteren.


A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a baleset másik résztvevője egy drón volt. Ez megerősítést még nem nyert, de a Bloomberg arról számolt be, hogy a Groupo Aeromexico SAB már vizsgálja az esetet. A légitársaság hangsúlyozta, hogy a repülőgép rendben leszállt és az utasok biztonsága egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben.


A Bloomberg rámutatott, hogy az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (FAA) adatai alapján rendkívüli mértékben megnőtt az olyan esetek száma, amelyekben pilóta nélküli légi járművek és repülőgépek egyaránt érintettek voltak. Csak június óta a különböző légitársaságok pilótái több mint 6000 drónt láttak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások