Kiderült, mikor láthatjuk az élőszereplős Akira-mozifilmet

Kiderült, mikor láthatjuk az élőszereplős Akira-mozifilmet

2019. május 26. 15:59, Vasárnap
2021-ben érkezik az Akira.

2021. május 21-én kerül bemutatásra a mozikban a Warner Bros. által gyártott Akira című film, mely a népszerű manga élőszereplős, hollywoodi változata lesz. Amit egyébként egy új-zélandi rendező, Taika Waititi fog rendezni, aki amellett, hogy olyan kultikus darabokat jegyez, mint a Hétköznapi vámpírok, megrendezte a Thor: Ragnarököt is sokak örömére. A sajtóértesülések szerint az a terv, hogy a hat kötetes mangát két filmben adaptálják.

Az Akira adaptációs jogait még 2008-ban vásárolta meg Andrew Lazar és Leonardo DiCaprio produkciós cége, az Appian Way, s korábban 2012-ben került legközelebb a megvalósuláshoz, amikor is arról volt szó, hogy Jaume Collet-Serra rendezheti meg a filmet Garrett Hedlund főszereplésével, és olyan színészek közreműködésével, mint Kristen Stewart, Ken Watanabe és Helena Bonham Carter.

Évekig a következő volt ennek a filmtervnek a szinopszisa: "A Katsuhiro Otomo mangáján alapuló 1988-as anime klasszikus sci-fi cyberpunk disztópiát varázsol a néző elé, csakhogy ezúttal a helyszín nem Neo-Tokió lesz, hanem Új Manhattan. A futurisztikus történet egy motoros banda vezetőjéről szól, aki meg akarja menteni legjobb barátját, akit kormánykísérleteknek vetettek alá, s ezeknek köszönhetően veszélyes és pusztító pszichokinetikus képességekkel ruháztak föl."

Legutóbb akkor hallottunk a projektről, amikor a Warner Bros. Pictures például 2015-ben szerződtette Marco J. Ramirezt, aki a Daredevil-tévésorozat második szezonjának egyik vezető írója volt

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások