Az Xbox online bankügyintézésre is jó lesz?

Az Xbox online bankügyintézésre is jó lesz?

2000. november 30. 05:42, Csütörtök
[Register] A Microsoft készülőben lévő csodakonzolja, az Xbox egyértelműen a felnőttek szimpátiáját próbálja megszerezni az online banki ügyintézés lehetőségével. A lépésből viszont az is jól látszik, hogy a cég fejlesztői megpróbálnak többet nyújtani, mint egy egyszerű játékkonzol.


Több mint konzol

A Microsoft természetesen az egész bankügyintézés beépítését annak tudatában teszi, hogy a konzolvásárlásra általában a szülők adják a pénzt. A cég arra számít, hogy ezzel a lépéssel megnyerheti a szülők bizalmát, s azok gyerekeiknek a Microsoft játékkonzolját veszik majd meg, egy másik cég terméke helyett. A banki szolgáltatás a Microsoft Money segítségével fog elérhetővé válni.

Az Xbox egyszerű konzolként indult, de lassan teljesértékű számítógéppé kezd válni. A Microsoft már korábban beépített a konzolba egy TiVo-hoz hasonló videófelvevőt. A TiVo egy Hard Disk Recorder (HDR), melynek lényege, hogy a videóinformációt videókazetta helyett merevlemezen tárolja, digitálisan, MPEG-2 tömörített formában.

Az Xbox365, Xbox rajongói oldal információi alapján a felhasználó adatai a merevlemezen lesznek eltárolva, titkosítás után. A titkosítás visszafejtéséhez egy külön kódkulcs kell, amely egy CompactFlash kártyán lesz, s amelyet a gépbe kell tenni, mielőtt az adatok elérhetővé válnának.

Az Xbox365 megjegyezte, hogy a játékkonzol mintapéldányai rettentően melegednek az nVidia grafikus chipnek köszönhetően. Ebből azonban nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen több, mint egy évvel az Xbox debütálása előtt csoda, hogy az nVidia szakemberei egyáltalán működésre tudták bírni videóchipjüket, nemhogy a hőleadással tudtak volna foglalkozni. A kiadásig bizonyos, hogy az ilyen, és hasonló problémák mind orvosolva lesznek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások