Rectron DDR memória

Rectron DDR memória

2000. december 12. 06:43, Kedd
[Electic] A Rectron Holding tulajdonában lévő memóriagyártásra alkalmas üzemben sikeresen végrehajtották a gyártás bétatesztelési eljárást, így a közeljövőben a cég nagysebességű DDR (Double Data Rate) chip-eket fog gyártani.

A Rectron elnöke, Mark Lu elmondta, hogy a múlt hétvégi bétatesztelés sikeressége azt bizonyítja, hogy a cég teljes mértékben készenáll a DDR technológiájú memóriák gyártására. Lu szerint olyan fejlett gyártási technológiával rendelkeznek, mely világszerte is ritkaságnak számít. A Rectron tervei szerint a gyártás beindítása után hamarosan szeretnék elérni az átlagosan napi 2600 memória modulos gyártási teljesítményt. A Rectron DDR memóriák a legyártás után kizárólagosan nagyobb kereskedőkhöz kerülnek, akik aztán majd bevezetik az új termékeket a kiskereskedelmi forgalomba.

"Jelenleg a legnagyobb sávszélességű és legkisebb látenciájú memória modulok a DDR technológia segítségével állíthatók elő, mely RAM-ok felhasználásával a személyi számítógépek egy új teljesítményosztályba léphetnek. A PC-k sebességére tett jótékony hatásuk leginkább olyan számításigényes alkalmazásokban érződnek, mint például a digitális video szerkesztők, a CAD/CAM szoftverek, a tudományos alkalmazások, vagy az internetes tartalom készítő programok." - nyilatkozta Lu. "A DDR memóriák a hétköznapi felhasználás mellett a high-end, nagyteljesítményű szerverek terén is fontos szerepet fognak betölteni."

Marcell Keller, a Rectron technikai menedzsere elmondta, hogy a cég hamarosan be kíván szállni az elitnek számító, DDR memóriákat gyártó, világszerte ismert és elismert cégek táborába. A memóriák készítéséhez szükséges alkatrészeket saját maguk kívánják előállítani, melyeket aztán helyben össze is szerelnek majd.
"Úgy döntöttünk, hogy csak A-osztályú memória modulokat fogunk gyártani, melyeket aztán mi magunk fogunk tesztelni is." - mondta Keller.

Az A-osztályú memóriákról azt kell tudni, hogy a gyártási folyamat egésze alatt mindössze egyetlen egyszer éri hőhatás a modulokat, így jobb minőséget lehet elérni. A cég emberei szerint a kiváló minőség mellett partnereiknek nagyon rövid szállítási határidőt is biztosítani tudnak majd, hiszen a jelenleg megszokott két hét helyett akár 24 óra alatt is ki tudják majd elégíteni a hirtelen felmerülő igényeket.

A Rectron üzemeiben még decemberben elindul a DDR memóriák gyártása, majd a jövő év folyamán saját fejlesztésű DDR-es alaplapok gyártásának beindítását is tervezik.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások