Nem sikerült pénzt szereznie a számítógépes tolvajnak

Nem sikerült pénzt szereznie a számítógépes tolvajnak

2000. december 15. 03:00, Péntek
[CNN] A CNN információja szerint a napokban egy hacker betört a Creditcards.com website-ra, ahonnan számos bankkártya-tulajdonos kártyaszámát sikerült ellopnia.

A hackernek azonban nem volt szerencséje, mert a pénzfelvételi kísérletei nem jártak sikerrel. Az ismeretlen tettes körülbelül 55 ezer bankkártya számát lopta el a Creditcards.com-ról. A hacker a kártyák számának birtokában később megpróbált pénzt felvenni. A Creditcards.com szóvivője megerősítette, hogy a tolvajnak nem sikerült pénzhez jutnia.

Az FBI nyomozást folytat az ügyben, de ennek részleteit nem kívánták nyilvánosság elé tárni. A New York Times-nak azonban sikerült információt szereznie egy, a nyomozáshoz közel álló személytől, aki elmondta, hogy a betörő, miután nem sikerült pénzt felvennie, közzétette az 55 ezer bankkártya adatait az interneten. A bankkártyák közzétett adatait tartalmazó website-ok nemsokkal a titkos információk felkerülése után le lettek állítva.

A Los Angeles-i (Kalifornia) központú Creditcards.com a kereskedők közötti elektronikus kereskedelem lebonyolításával foglalkozik, szolgáltatása az online tranzakciók koordinálásán alapul. A weboldalon magánszemélyeknek ezenkívül lehetőségük van bankártyát is ígényelni. A Creditcards.com többek között olyan ügyfelekkel áll üzleti kapcsolatban, mint a Premier Solutions, a Rock the Vote, a Christian Concert Authority és a Spy Gate.

A társaság szóvivője szerint a betörés négy hónappal ezelőtt történt, és egy ideje már tudtak róla. "Levélben értesítettük ügyfeleinket, és tudattuk velük, hogy minden problémamentesen alakult. ...", mondta.

A Creditcards.com esetéhez hasonló számítógépes betörések mostanában elég gyakoriak. A közelmúltban több hasonló esetről lehetett hallani, amelyekben a betörő szintén a titkos adatok nyilvánosságra hozásával fenyegetőzött, pénzszerzés reményében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások