Meggátolnák a Facebook-szolgáltatások összevonását

Meggátolnák a Facebook-szolgáltatások összevonását

2019. december 14. 18:23, Szombat
Az ötlet megvalósítása komoly akadályokba ütközhet.

Januárban szivárgott ki Mark Zuckerberg azon elképzelése, amelynek értelmében ötvöznék az Instagramot, a WhatsAppot és a Facebook Messengert azért, hogy az emberek még több időt töltsenek el a portálon. Az ötlet megvalósítása esetén a három szolgáltatást használók kommunikálhatnának egymással anélkül, hogy ki kellene lépniük az éppen futtatott alkalmazásokból. A három platform technológiai infrastruktúrájának átdolgozásán és az elképzelése gyakorlatba való átültetésén több ezer fejlesztő dolgozik. A projekt lezárása után a három ajánlat szoftveres oldalról ugyanazokon a protokollokon és interfészeken fog alapulni.

Júniusban derült ki, hogy a tengerentúlon vizsgálat indul a Facebook ellen, miután a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) engedélyt kapott arra, hogy kivizsgálja a közösségi platform esetleges piaci versenyjoggal ellentétes döntéseit. A The Wall Street Journal és a CNBC értesülései alapján most ez az információ azzal egészült ki, hogy az FTC olyan jogi lépéseket akar bevezetni a Facebook ellen, amelyek megakadályoznák a három szolgáltatás tervezett összevonását. A testület munkatársai közölték, hogy előzetes intézkedésként egy egyszerű bírósági végzéssel blokkolnák a szolgáltatások műszaki integrációját. A hírre a Facebook részvényei 2,7 százalékkal gyengültek.

A bizottság három republikánus és kettő demokrata tagja szavaz majd a kérdésben, s a döntéshozatalhoz elegendő az egyszerű többség. Az FTC egyik szóvivője nem kommentálta a kiszivárgott információkat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások