A Microsoft erőlteti az NT-t

A Microsoft erőlteti az NT-t

2000. december 19. 00:48, Kedd
[IDG] A Microsoft bejelentette, hogy a közeljövőben beszűnteti a Windows 98-hoz és a Windows ME-hez járó kedvezményt, amely arra az esetre vonatkozott, ha egy cég több gépre vásárolt Windowst egyszerre.

Ezidáig amennyiben egy cég Windows 9x-et vagy ME-t szeretett volna számítógépeire telepíteni, meghatározott gépszám fölött bizonyos árkedvezmény járt. Ezt a kedvezményt a jövő évtől beszünteti a Microsoft. A szoftvercég szándéka az, hogy Windows 9x és ME változatokról átirányítsa az üzleti felhasználókat a Windows NT vonala felé. A Windows ME kedvezménye március 1.-én, a Windows 95 és 98 kedvezménye pedig június 30.-án ér véget.

"Ez nem egy túl finom módszernek látszik az üzleti felhasználók Windows 2000-re való átirányítására.", mondta Dwight Davis, a Washington-i Summit Strategies elemzője. "A Microsoft ezt annak ellenére teszi, hogy tisztában van vele, ezért sokan fogják szídni."

Simon Hughes, a Microsoft csoportos kedvezményeinek programmenedzsere a lépést azzal magyarázza, hogy kutatásaik szerint az üzleti felhasználók egyre inkább a Windows 2000-et választják, és a Windows 9x/ME ilyen irányú kereslete rohamosan csökken. Hughes szerint akiknek speciálisan a Windows 9x/ME változatokra lennek szükségük nagy mennyiségben, azok még megvásárolhatják azokat a határidő előtt, vagy előjegyezhetik azokat szintén még a határidő lejárta előtt, és megvásárolhatják utána.

Az IDC korábban egy olyan tanulmányt adott ki, amely arra enged következtetni, hogy 2001 végéig az NT vonalon a Windows 2000 Professional részaránya 70%-ig nő. Ez az arány jelenleg 40%. Davis hozzátette, hogy a Microsoft az elmúlt két évben számos erőfeszítést tett annak érdekében, hogy a csoportos vásárlás kedvezményeinek szisztémáját leegyszerűsítse, de ez a struktúra még mindig elég nyakatekert.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások