Az Intel kiadta az USB 2.0 specifikációját

Az Intel kiadta az USB 2.0 specifikációját

2000. december 22. 00:18, Péntek
[Register] Az Intel közzé tette az USB 2.0-ás verziójának egyszerű, egységes specifikációját, amely lehetővé fogja tenni annak felhasználását a Microsoft, az Apple, a Red Hat, a SUN és az összes többi, operációs rendszer készítésével foglalkozó cég számára.

Az USB 2.0 specifikációját az Intel ingyenesen elérhetővé tette, és benne részletesen leírta, hogy az operációs rendszernek hogyan kell kommunikálnia a vezérlőegységgel, valamint az azon lévő egységekkel. Az új specifikáció, melynek neve Enhanced Host Controller Interface (EHCI), egyesíti a két különböző interfészt, ami az USB 1.0 és 1.1-ben van. Ez megkönnyíti a szoftveres támogatás implementálását. Az EHCI olyan fokon kompatibilis az USB 1.1-gyel, hogy még annak driverprogramja is jó hozzá.

Az Intel ezt egy úgynevezett USB 1.1 társítással valósítja meg, ami lehetővé teszi, hogy a fő USB 2.0 vezérlő nagy sebességgel (400Mbit/s) működjön. Ez egyébként úgy tűnik, mintha egy rafinált módszer lenne az amúgy már fölösleges USB 1.1 vezérlőchipek felhasználására az USB 2.0 vezérlők mellett.

"Az arhitektúra nagymértékben optimalizálva lett, ami által elérhetővé vált, hogy az új USB 2.0 működés közben, még az USB 1.1-hez képest is sokkal kevésbé foglalja le a CPU-t.", mondja az Intel.

A fejlesztés következő fázisa az eszközök problémamentes működésének tesztelése lesz, amely még a jövő év első felében lezárul, állítja az Intel. Ezután az Intel publikálni fogja az EHCI végleges verziójának leírását is. Amennyiben ez megtörtént, már csak a gyártókon múlik, hogy az új technológia mikorra fog elterjedni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások