Együttműködik a Continental és a Pioneer

Együttműködik a Continental és a Pioneer

2020. június 7. 10:31, Vasárnap
A két vállalat stratégiai partnerséget kötött, hogy így biztosítson újszerű felhasználói élményt.

A Continental és a Pioneer Corporation stratégiai együttműködést írt alá. A kooperáció keretében a Continental integrálja a Pioneer teljes informatikai és szórakoztató csomagját a saját nagy teljesítményű autófedélzeti számítógépeibe. Az ilyen jellegű átfogó szoftvercsomagok integrációja a jelenleginél sokkal nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a járműgyártók számára a rendszereik megalkotásakor. A rugalmasság biztosítása, illetve a rugalmas megoldások készítése elengedhetetlen mind a központosított gépkocsi-architektúrák megalkotásához, mind a funkciók növekvő száma miatt.

A gépkocsikon belüli ember-gép interfészek eddig általában két kijelzőből álltak, amelyek közül az egyiken a vezető számára fontos információk jelentek meg, míg a másikon a sofőrt és az utasait egyaránt érdeklő információk voltak láthatók. Az információk, a szolgáltatások és a funkciók egyre nagyobb mértékű összekötése miatt ez az architektúra már nem igazán optimális. Ehelyett a különböző képernyők és más kezelőelemek fokozatosan egyetlen egységes interfésszé olvadnak össze.

Ennek a kialakításnak köszönhetően a tartalmak a kijelzők határaitól függetlenül jelenhetnek meg és a kritikus helyzetekben biztosított, hogy csak azok az igazán fontos információk láthatók a képernyőkön, amelyekre az adott pillanatban valóban szükség van. Ezáltal a vezető nem válik túlterheltté és a figyelmét sem vonja el semmi. Az automatizált üzemmódokban viszont minden szolgáltatás és alkalmazás elérhetővé válik a számára. Ezt az az elektronikai architektúra teszi lehetővé, amellyel a teljesen különböző rendszerek és operációs rendszerek egy hardveren elválaszthatók egymástól, folyamatosan frissíthetők és kiegészíthetők. Ehhez azonban az kell, hogy a számos forrásból származó szoftvereket hardverfüggetlen módon egyetlen nagy teljesítményű számítógépen lehessen használni.

Dr. Frank Rabe, a Continental ember-gép interfész üzletágának vezetője kiemelte, hogy a felhasználói élmény egyre nagyobb jelentőséggel bír az autóknál, különösen a kezelésbiztonság, a megfelelő kialakítás és a funkciók sokasága szempontjából. Naoto Takashima, a Pioneer mobilitástermékekért felelős vezetője hozzátette, hogy több mint 40 éves tapasztalattal rendelkeznek a járműfedélzeti szórakoztató rendszerek területén, ugyanakkor az ember-gép interfészeknél egy új szint elérésre van szükség, amely az egyre átfogóbb funkciók biztonságos és intuitív kezelését teszi lehetővé. A két fél már megkezdte a tapasztalatai kicserélését és új ötletek keresését.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások